
Ολυμπιακός: Πισωγύρισμα 37 ετών για τους Πειραιώτες στο πρωτάθλημα
Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον ΟΦΗ στο “Καραϊσκάκης” (0-1) κι έτσι “μετράει” 7 βαθμούς μετά από 4 αγωνιστικές στη φετινή Super League. Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν με δυο σερί νίκες, αλλά ακολούθησε η ισοπαλία στον Βόλο και το νέο αρνητικό αποτέλεσμα από τους Κρητικούς.
Το ξεκίνημα αυτό του Ολυμπιακού είναι το χειρότερο των Πειραιωτών στο πρωτάθλημα από τη σεζόν 1989-90, όταν στον πάγκο τους βρισκόταν ο Ίμρε Κόμορα.
Τότε ο Ολυμπιακός είχε επίσης απολογισμό 2-1-1 στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές. Είχε επικρατήσει εντός έδρας του Ιωνικού και της Ξάνθης με 3-0, είχε αναδειχθεί ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τον Πανσερραϊκό και είχε γνωρίσει βαριά ήττα με 3-0 από τον Ολυμπιακό Βόλου.
Στα χρόνια που ακολούθησαν, οι Πειραιώτες είχαν βρεθεί αρκετές φορές στο 3-0-1 μετά τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές, με πιο πρόσφατη περίπτωση τη σεζόν 2016-17, αλλά και στο 2-2-0, τελευταία φορά το 2022-23. Απολογισμός δύο νικών, μίας ισοπαλίας και μίας ήττας, όμως, είχε να εμφανιστεί από το 1989.
Να αναφέρουμε ακόμα ότι ο ΟΦΗ έγινε μόλις η τρίτη ομάδα της περιφέρειας που κατάφερε να φύγει νικήτρια από το νέο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” σε αγώνα πρωταθλήματος. Το είχε καταφέρει η ΑΕΛ τον Απρίλιο του 2009 και η Κέρκυρα τον Απρίλιο του 2012.
Δημοσιεύτηκε ! 2026-09-14 10:17:00
