Γυναίκα

Πώς να εντάξετε το μαύρο χρώμα στο σπίτι

Το μαύρο είναι ένας τόνος που απορροφά το φως και μειώνει τη φωτεινότητα, κάτι που είναι ιδιαίτερα δύσκολο να διαχειριστεί.

Αν είσαι αρχάριος/α όσον αφορά τον εσωτερικό σχεδιασμό, τη διακόσμηση και την επίπλωση, μπορείς να εντάξεις μικρά στοιχεία επίπλωσης ή οικιακές συσκευές, στοιχεία τα οποία, αν βαρεθείς, μπορείς εύκολα να αντικαταστήσεις ή να απομακρύνεις.

Ωστόσο, δεν συνιστάται να βάψεις ένα ολόκληρο δωμάτιο μαύρο, γιατί μπορεί να σε κουράσει εύκολα, να μειώσει δραματικά τη φωτεινότητα του δωματίου και να κάνει οπτικά το χώρο μικρότερο.

Για όσους αγαπούν το απόλυτο μαύρο, το οποίο είναι πλούσιο και πολυτελές, μια ιδέα θα μπορούσε να είναι η ανανέωση των επενδύσεων (τοίχων και δαπέδων) με τα πιο περιζήτητα μάρμαρα, όπως το μαύρο μάρμαρο Marquinia, το μαύρο μάρμαρο Portoro και το μαύρο μάρμαρο Zimbabwe.

Εάν βέβαια διαθέτεις μικρότερο διαθέσιμο προϋπολογισμό, μπορείς να διαλέξεις κεραμικές πλάκες οι οποίες αναπαράγουν με απίστευτη ακρίβεια τις φλέβες και τις ραβδώσεις των φυσικών λίθων, ακόμη και των πιο σκούρων μαρμάρων.

Σύνολο μαύρων συσκευών

Τώρα ψυγεία, τοστιέρες, μίξερ πολλαπλών λειτουργιών, πλυντήρια ρούχων, ηλεκτρικές σκούπες (και πολλά άλλα) αγοράζονται σε μαύρο χρώμα, ειδικά στο πολύ μοντέρνο ματ φινίρισμα. Από εργαλεία σερβιρίσματος, οι οικιακές συσκευές μετατρέπονται έτσι σε πραγματικά αξεσουάρ επίπλωσης, που πρέπει να αναδεικνύονται, για να δώσουν μια σύγχρονη πινελιά στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού.

Κουζίνες από πέτρα λάβας

Μεταξύ των νέων χαρακτηριστικών για όσους αγαπούν το μαύρο, οι κουζίνες σε έντονες αποχρώσεις που κυμαίνονται από το γραφίτη έως τους τόνους σέπια, από τον μαυροπίνακα έως το παχύ μελάνι. Μεταξύ των σκοτεινών υλικών που υπάρχουν στη φύση, ξεχωρίζει η πέτρα λάβας, που χρησιμοποιείται τόσο στις κουζίνες όσο και ως το πρωταγωνιστικό υλικό της επίπλωσης, ιδίως των επίπλων εξωτερικού χώρου. Η πέτρα λάβας είναι, στην πραγματικότητα, ένα πολύ ανθεκτικό υλικό που είναι κατάλληλο για να ζει και να διαρκεί στην ύπαιθρο, επομένως είναι ιδανικό για επιτραπέζιες επιφάνειες.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-04 14:00:52

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button