Χωριάτικα μακαρόνια με μπέικον, χαλούμι και ελιές
Υλικά
• 300 γρ. Χωριάτικα Μακαρόνια Μιτσίδη
• 1 κ.γ. ελαιόλαδο
• 4 φέτες μπέικον σε κύβους
• 1 χαλούμι σε κύβους
• 1 μικρή πιπεριά πορτοκαλί σε κύβους
• 1/2 φλ. ελιές Καλαμάτας χωρίς κουκούτσι
• 8 ντοματίνια ψιλοκομμένα
• 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
• 1/2 φλ. λευκό κρασί
• 1/3 φλ. νερό ζυμαρικών
• Αλάτι και πιπέρι
• Φρέσκο βασιλικό και ρίγανη για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε τα Χωριάτικα Μακαρόνια Μιτσίδη σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το μπέικον και το χαλούμι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Προσθέτετε τις ελιές, τις ντομάτες, την πιπεριά, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε για 2 λεπτά.
Τέλος προσθέτετε το κρασί και ψήνετε μέχρι να δέσουν.
Στραγγίζετε τα μακαρόνια και τα βάζετε στο τηγάνι, ανακατεύετε και ψήνετε για 2-3 λεπτά. (Αν χρειαστεί βάζετε και 2-3 κουταλιές νερό από τα μακαρόνια που έχετε ήδη ψήσει).
Αποσύρετε από τη φωτιά, γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού, και ρίγανης και σερβίρετε αμέσως.
Δημοσιεύτηκε !