Γυναίκα

Τι θα συμβεί στο παιδί σου αν του μιλάς άσχημα

“Πόσες φορές σου έχω πει ότι δεν ξέρεις τίποτα”- “Πάντα λες βλακείες“- “Πάλι προκάλεσες ζημιά“- “Είσαι εντελώς άχρηστος”. Ορισμένα παιδιά ακούνε τους γονείς τους να τα επικρίνουν καθημερινά. Ακούνε τους γονείς τους να τα υποτιμούν και να μειώνουν τα συναισθήματα και τις πράξεις τους. Και ελπίζουν ότι μια μέρα οι γονείς τους θα τα αποδεχτούν.

Για τα παιδιά, οι γονείς είναι τα πάντα στον κόσμο. Τα παιδιά κοιτάζουν τους γονείς τους για να αποδείξουν ότι είναι καλοί και να τους μιμηθούν και αναζητούν την αγάπη και την αποδοχή τους. Και αν δεν παίρνουν αγάπη και αποδοχή, ξεχνούν ποιοι είναι. Ξεχνούν ότι πρέπει να φροντίζουν τον εαυτό τους και να λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες τους. Γιατί πρώτα πρέπει να ικανοποιήσουν τους γονείς τους. Πρώτα πρέπει να πάρετε αγάπη.

Έτσι, αν μιλάτε άσχημα στα παιδιά σας, δεν θα σταματήσουν να σας αγαπούν, αλλά σταδιακά θα σταματήσουν να αγαπούν τον εαυτό τους.

Αν η μόνη επικοινωνία με το παιδί είναι η επισήμανση του τι είναι λάθος, το παιδί όχι μόνο θα συνεχίσει να κάνει τα ίδια λάθη, αλλά μια μέρα θα κάνει μόνο λάθη.

Ως γονείς πρέπει να στηρίζουμε τα παιδιά μας όταν κάνουν λάθη και ταυτόχρονα να τα ενθαρρύνουμε και να τα επαινούμε όταν πετυχαίνουν κάτι, όταν δεν κάνουν λάθη, όταν απλά μας αγαπούν και δείχνουν ότι αγαπούν τον εαυτό τους.

Δημιουργήστε ένα ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά και ενθαρρύνετέ τα να νιώθουν ότι τα αγαπούν.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-06 19:00:42

Back to top button