Πολιτική

Σε Ικαρία και Φούρνους ο Κασσελάκης: Ο Μητσοτάκης θα έρθει εδώ μόνο αν ανεβάσει παράσταση ο Λιγνάδης

Στην Ικαρία και τους Φούρνους βρέθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της πολυήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι ανέβασε και μια ιστορία για τη ναυτική του περιοδεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην οποία, ανάμεσα σε άλλα, σημειώνει σκωπτικά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί νησιά της άγονης γραμμής με στρατιωτικό ελικόπτερο κι όχι με ένα «μικρό νοικιασμένο σκάφος», μόνο αν δώσει παράσταση σε αυτά ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Μετά τη θερμή υποδοχή και τις συνομιλίες με τους κατοίκους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία επισκέφθηκε το Νοσοκομείο της Ικαρίας, την κατάσταση στο οποίο περιέγραψαν με μελανά χρώματα κάτοικοι και υγειονομικοί.

Είναι ενδεικτικό ότι, το 50% του προσωπικού είναι επικουρικό, ενώ η υποστελέχωση καθιστά προβληματική τη λειτουργία του.

Ο κ. Κασσελάκης τάχθηκε υπέρ των μονιμοποιήσεων των υγειονομικών και της επαναφοράς του 13ου και 14ου μισθού, ώστε να καλυφθούν τα κενά και να παρέχονται υπηρεσίες με τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια για τους ασθενείς.

«Δεν μπορεί να μας κουνάνε το δάχτυλο οι κυβερνώντες, όταν οι γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία. Χώρα η οποία από αμέλεια αφήνει τους πολίτες της να πεθαίνουν, δεν μπορεί να λέγεται ευρωπαϊκή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, επανέλαβε τις βασικές προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ανάταξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Μεταξύ αυτών, η θέσπιση ενός προγράμματος στέγης για νοσηλευτές και γιατρούς στα νησιά, υπό την κεντρική ευθύνη της πολιτείας κι όχι του εκάστοτε δήμου.

Τάχθηκε, επίσης, υπέρ της ανακατεύθυνσης πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη στήριξη της δημόσιας υγείας, στην οποία αυτή τη στιγμή κατευθύνεται μόλις το 4,8% των εν λόγω κονδυλίων.

Εξίσου ενθουσιώδης ήταν η υποδοχή του κ. Κασσελάκη από τους κατοίκους και τη δημοτική αρχή των Φούρνων, σύμφωνα με συνεργάτες του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ συζήτησε εκτενώς με τους ανθρώπους του νησιού για τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Επόμενοι σταθμοί της περιοδείας του είναι το Αγαθονήσι, η Σάμος και στη συνέχεια η Χίος.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-26 15:28:01

Back to top button