Auto

Η πανάκριβη Ferrari LaFerrari που απαγορεύεται να οδηγήσεις

Θα αγοράζατε ποτέ μία Ferrari που απαγορεύεται να να την πάτε βόλτα σε δημόσιο δρόμο; Ή μάλλον, ας το θέσουμε διαφορετικά: Πόσοι θα οδηγούσατε μία Ferrari με V12 κινητήρα που η τελική της περιορίζεται στα… 50 χλμ./ώρα;

Καλά διαβάσατε. Μάλιστα, μερικοί έχουν και το σθένος να πουλάνε το συγκεκριμένο πρωτότυπο (διότι περί αυτού πρόκειται) για μισό εκατομμύριο δολάρια! Φανταστείτε να δίνει κάποιος αυτό το πόσο για ένα πρωτότυπο που στο Μαρανέλο το έλεγαν «F150 Prototipo Preserve PS1» και είναι Laferrari μόνο στην όψη.



Ωστόσο, τα χρώματά του είναι εντυπωσιακά, καθώς εντοπίζουμε την τριχρωμία μεταξύ κόκκινου, μαύρου και λευκού, τα οποία χαρίζουν ένα πολύ ελκυστικό αποτέλεσμα. Ούτε η καμπίνα απογοητεύει, παρότι πρωτότυπο, καθώς τα καθίσματα έχουν κόκκινη δερμάτινη επένδυση, ενώ το ταμπλό έχει μαύρη επένδυση Alcantara και ανθρακονήματα.

Η πρωτότυπη αυτή Ferrari είναι του 2014, έχει διανύσει 16.412 χιλιόμετρα και όλα κατά τη διάρκεια δοκιμών. Αν και η LaFerrari παραγωγής αποδίδει πάνω από 960 ίππους και 900 Nm ροπής (με το σύστημα HY-KERS), μην περιμένετε ότι ο V12 των 6,3 λίτρων εδώ είναι το ίδιο.

Το πρωτότυπο που έχουμε μπροστά μας «τελικιάζει» στα μόλις 50 χλμ./ώρα. Βέβαια, έχει την επίσημη έγκριση Ferrari Classiche και πωλείται κανονικά, χωρίς περιορισμούς. Ωστόσο, δεν είναι νόμιμη και δεν μπορεί να κυκλοφορήσει σε δημόσιους δρόμους. Εκτός εάν θέλετε να κινείστε με ρυθμούς πόλης σε μία πίστα…



Ο λόγος που πωλείται και μάλιστα σε ασύλληπτη τιμή, είναι πως οι πρωτότυπες Ferrari είναι πιο σπάνιες και από τα μοντέλα παραγωγής. Υπενθυμίζουμε, ότι η ιταλική εταιρεία κατασκεύασε 500 LaFerrari και 210 Aperta.

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο έχει την ίδια δομή και το ίδιο σωληνωτό πλαίσιο από ανθρακονήματα. Είναι όμως πιο χαμηλό, χωρίς αυτό να προσθέτει κάτι ιδιαίτερο οδηγικά ή στη συνολική της αξία.



Τώρα, πωλείται μέσω μίας αντιπροσωπείας της Alexandra Hirschi, γνωστή και ως Supercar Blondie. Η δημοπρασία ολοκληρώνεται σύντομα και η καλύτερη προσφορά μέχρι τώρα είναι στις 400.000 δολάρια.

Συνεπώς, εάν έχετε μισό εκατομμύριο για ξόδεμα, καλύτερα να κάνετε υπομονή μέχρι το 2026, μπας και η Ferrari σας κάνει τη χάρη να σας πουλήσει ένα μοντέλο παραγωγής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-05-06 22:00:11

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button