Συνταγές
Σαλάτα με αχλάδι και ζεστό κατσικίσιο τυρί!
Μια υπέροχη σαλάτα για το βράδυ είναι το ιδανικό δείπνο. Συνοδέψτε τη με ένα ποτήρι παγωμένο κρασί!
Θα χρειαστείτε:
- Μια πράσινη σαλάτα και λίγα φύλλα ρόκα
- 2 φέτες ζαμπόν
- 1 ώριμο αχλάδι
- Ελβετικό τυρί τσένταρ , όσο θέλετε
- 150 γρ κατσικίσιο τυρί
- 2 φέτες ψωμί σε μπαγκέτα για να κροτούν
- Λίγα καρύδια
- Αποξηραμένα σύκα
- Μια σάλτσα βινεγκρέτ ή ελαιόλαδο με λεμόνι/μπαλσάμικο
Ας ξεκινήσουμε!
- Πλύνετε τη σαλάτα εάν είναι απαραίτητο.
- Τακτοποιήστε τα φύλλα της σαλάτας στη σαλατιέρα.
- Κόψτε το ζαμπόν σε μικρά τετράγωνα και το τυρί τσένταρ σε μικρούς κύβους.
- Κόψτε το αχλάδι σε κομμάτια και στη συνέχεια τρίψτε μερικά καρύδια.
- Προσθέστε όλα στα φύλλα σαλάτας.
- Κόψτε 2 φέτες μπαγκέτας και ψήστε στην τοστιέρα ή στο φούρνο.
- Στη συνέχεια λιώσει το κατσικίσιο τυρί, για ένα λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων (αν προτιμάτε το τυρί να είναι εντελώς λιωμένο) ή 4-5 λεπτά στο φούρνο (αν σας αρέσει το τυρί μόνο ζεστό).
- Ρίξτε λίγη σάλτσα βινεγκρέτ ή ελαιόλαδου και προσθέστε μια φέτα φρυγανισμένο ψωμί και από πάνω κατσικίσιο τυρί.
- Απολαύστε, αυτό ήταν!
Διαβάστε επίσης
Συνταγή για μπουτάκια κοτόπουλο με πέστο μυρωδικών
Απόψε το βράδυ τρώμε ομελέτα φούρνου με ντοματίνια και φέτα
Με αυτή τη συνταγή θα φάει το κουνουπίδι, ακόμη και ο πιο αντιδραστικός!