Γυναίκα

Πόσο επιβλαβές είναι να κοιμάσαι με το σουτιέν σου

Υπάρχουν δύο διαφορετικές απόψεις μεταξύ των γυναικών σχετικά με τη χρήση σουτιέν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ορισμένες προτιμούν να μην το φορούν για να νιώθουν πιο άνετα, ενώ άλλες θεωρούν το σουτιέν απαραίτητο ακόμα και στον ύπνο. Η Janet Yeh, υπεύθυνη χειρουργικής ογκολογίας μαστών στο Νοσοκομείο NYU Langone Hospital-Brooklyn, επισημαίνει ότι κάποιες γυναίκες επιλέγουν να φορούν σουτιέν για επιπλέον υποστήριξη, ειδικά αν έχουν μεγάλο στήθος. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές συζητήσεις σχετικά με τις επιπτώσεις του ύπνου με σουτιέν, όπως η κυκλοφορία του αίματος και η πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου. Από την άλλη πλευρά, πολλές γυναίκες που επιλέγουν να φορούν σουτιέν στον ύπνο το κάνουν για να προλάβουν τη χαλάρωση. Τελικά, ποια είναι η αλήθεια;

Σύμφωνα με τη γιατρό Yeh, δεν υπάρχει κάποιο αρνητικό σενάριο σχετικά με την επιλογή σου, καθώς εξαρτάται από το τι σε βολεύει περισσότερο. Συγκεκριμένα, αν φοράς ένα χαλαρό σουτιέν που δεν ασκεί πίεση, δεν υπάρχει κίνδυνος να περιορίσεις την κυκλοφορία του αίματος ή να εμποδίσεις την ανάπτυξη του στήθους σου, όπως πιστεύουν πολλοί. Είναι σίγουρα προτιμότερο τα εσώρουχα που επιλέγεις για τον ύπνο να είναι φιλικά προς την επιδερμίδα, κυρίως βαμβακερά, ώστε να αποφύγεις τυχόν τραυματισμούς κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Όσον αφορά τον καρκίνο, δεν υπάρχει καμία επιστημονική τεκμηρίωση που να υποστηρίζει αυτή την άποψη. Συγκεκριμένα, στο παρελθόν κυκλοφορούσε η φήμη ότι η χρήση σουτιέν με μπανέλα θα μπορούσε να εμποδίσει τη ροή του λεμφικού υγρού, οδηγώντας σε ανάπτυξη όγκου. Ωστόσο, δεν έχει βρεθεί κανένα επιστημονικό στοιχείο που να επιβεβαιώνει αυτή τη θεωρία.

Από την άλλη πλευρά, οι γυναίκες που επιλέγουν να φορούν σουτιέν για να προλάβουν τη χαλάρωση, σύμφωνα με τη δρ Yeh, δεν θα παρατηρήσουν καμία διαφορά. “Το στήθος φυσικά θα υποστεί χαλάρωση με την πάροδο του χρόνου. Η χρήση σουτιέν κατά τη διάρκεια του ύπνου δεν θα αποτρέψει ή θα καθυστερήσει αυτή τη διαδικασία”, ανέφερε.

Γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και ότι το σουτιέν δεν έχει μαγικές ιδιότητες, η απόφαση είναι αποκλειστικά δική σου. Αν σου είναι άνετο να κοιμάσαι με αυτό, τότε μπορείς να το κρατήσεις. Αν πάλι προτιμάς να νιώθεις ελεύθερη, ειδικά μετά από μια ολόκληρη μέρα με σουτιέν, τότε η επιλογή να μην το φοράς είναι η καλύτερη για σένα.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-21 19:00:00

Back to top button