Auto

Πόσα θα έδινες για ένα Ford Focus πρώτης γενιάς με 216 km;

Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στον χρόνο; Μια αναδρομή στη χαμένη νιότη; Μπορεί ένα Ford Focus 22 ετών να μην είναι ανταγωνιστικό με σύγχρονους όρους, αλλά έχοντας διανύσει μόλις 216 km, όποιος το οδηγήσει θα νιώσει πάλι σα να κέρδισε 22 χρόνια νεότητας.

Πρόκειται για ένα σεντάν Ford Focus του 2002 με δίλιτρο ατμοσφαιρικό κινητήρα. Με 111 ίππους στις 5.000 rpm και 169 Nm στις 3.750 rpm και 5άρι κιβώτιο, θα εκτιμήσεις το τιμόνι και το κιβώτιο με αίσθηση που παραπέμπουν σε καθαρόαιμη σπορ κατασκευή. Αλλά τίποτα άλλο!

Χρονομηχανή σε σάιτ δημοπρασιών; Ταξίδεψε στο παρελθόν με μερικές χιλιάδες ευρώ

Το ηχοσύστημα με κασέτα θα σε πάει πίσω σε μακρινές και ξεχασμένες εποχές, ενώ όσο και να ψάξεις στα χειριστήρια, δεν θα βρεις κλιματισμό. Όταν αναζητήσεις τη δροσιά, θα χρειαστεί να κατεβάσεις τα παράθυρα με μανιβέλα. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mazda MX-5 πρώτης γενιάς με 791 km

Κι όταν θες να μπεις και να βγεις με την παρέα σου, σιγουρέψου ότι κλείδωσαν όλοι τις πόρτες τους κατά την έξοδο. Δεν υπάρχει κεντρικό κλείδωμα. Cruise control; Ζάντες αλουμινίου; Μόνο τάσια σε 14άρες. Πάλι καλά που διαθέτει ABS και τέσσερις αερόσακους.

Ford Focus

Αλλά όλα αυτά είναι παντελώς αδιάφορα για όποιον θέλει να ξανανιώσει με κάθε τρόπο. Το συγκεκριμένο Ford Focus παραδόθηκε σε Αμερικανό αντιπρόσωπο, ο οποίος έκλεισε ελάχιστα μετά την παραλαβή του. Δεν γνωρίζουμε τι συνέβη στα ενδιάμεσα 22 χρόνια, αλλά το μόνο που θα χρειαστεί επιδιόρθωση είναι κάποια βαθουλώματα στο καπό από χαλάζι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Γιατί λατρεύουμε τα Focus RS

Όσο για τα μηχανικά μέρη που χρειάστηκαν φρεσκάρισμα μετά από τόσα χρόνια, έχουν αντικατασταθεί ο ιμάντας χρονισμού, η μπαταρία, η τσιμούχα του στροφάλου, η αντλία και το φίλτρο βενζίνης. Και βέβαια, όλα τα υγρά είναι καινούργια, όπως και τα ελαστικά. 

Ford Focus

Η δημοπρασία ολοκληρώνεται σε πέντε ημέρες στη Μοντάνα των ΗΠΑ. Η υψηλότερη προσφορά τη στιγμή της συγγραφής του άρθρου ήταν στα $3.750, δηλαδή στα €3.500.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νιώσε Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τη Mercedes-Benz S320 του Κωστή Στεφανόπουλου

Αναμένουμε να αυξηθεί αρκετά, αλλά μην περιμένετε να φτάσει σε πραγματικά υψηλά νούμερα. Δεν μιλάμε για το πρώτο Focus RS άλλωστε, εκεί θα γινόταν σφαγή.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-25 10:31:24

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button