Γυναίκα

Ποια χρώματα να επιλέξεις στο σπίτι για μια Ζεν ατμόσφαιρα;

Όταν επιπλώνεις το σπίτι σου, είναι πολύ σημαντικό να προσπαθείς να δημιουργήσεις μια Ζεν ατμόσφαιρα που θα σου προσφέρει χαλάρωση, ηρεμία και άνεση καθημερινά.

Για να δημιουργηθεί ένα χαλαρωτικό και Ζεν περιβάλλον στο σπίτι, τα ιδανικά χρώματα για τους τοίχους και τα έπιπλα είναι οι ουδέτερες αποχρώσεις, όπως: μπεζ, κρεμ, ανοιχτό γκρι και λευκό.

Αυτά τα απαλά χρώματα είναι ικανά να μεταδώσουν ηρεμία και γαλήνη. Αντίθετα, οι έντονοι τόνοι, όπως το κόκκινο, το μπλε ή το μαύρο, πρέπει να αποφεύγονται γιατί προκαλούν έντονα συναισθήματα.

Σε μια ουδέτερη βάση αυτού του τύπου, για να ζωντανέψει το δωμάτιο, είναι δυνατόν να προστεθούν πινελιές χρώματος σε μικρές λεπτομέρειες, αξεσουάρ και συμπληρώματα, όπως για παράδειγμα:

φωτιστικά
κλινοσκεπάσματα
κουρτίνες
καλύμματα και ριχτάρια
πίνακες ζωγραφικής
κορνίζες
χαλιά

Ποιο είναι το κατάλληλο φως για την κρεβατοκάμαρα;

Η κρεβατοκάμαρα σε στυλ Ζεν πρέπει να είναι εξοπλισμένη (εάν είναι δυνατόν) με μεγάλα παράθυρα, ώστε να εισέρχεται ελεύθερα το φυσικό φως.

Εάν η κατασκευή δεν το επιτρέπει, μπορείς να τονίσεις τη φωτεινότητα, μη εφαρμόζοντας κουρτίνες στα παράθυρα ή χρησιμοποιώντας ελαφριές κουρτίνες και πολύ λεπτό ύφασμα που αφήνει το φως να φιλτράρεται από το εξωτερικό. Όσον αφορά τον τεχνητό φωτισμό, καλό είναι να μην έχεις πολλά σημεία φωτισμού και να τοποθετήσεις μόνο έναν κεντρικό πολυέλαιο και ένα φωτιστικό κομοδίνου, κατά προτίμηση με ρυθμιζόμενη ένταση.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-09 14:00:49

Back to top button