
Πνευμονική πανώλη στη Σιβηρία – Νεκρή 28χρονη τεχνικός εργαστηρίου, 200 άτομα σε καραντίνα
Συναγερμός στο Ιρκούτσκ της Σιβηρίας. Μία γυναίκα 28 ετών πέθανε από πνευμονική πανώλη, σύμφωνα με ανακοίνωση τοπικού αξιωματούχου. Παράλληλα, ρωσικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι έως και 200 άνθρωποι έχουν τεθεί σε καραντίνα, καθώς ενδέχεται να είχαν έρθει σε επαφή μαζί της.
Το θύμα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, είναι η Ντάρια Σιπίλοβα, τεχνικός εργαστηρίου στη Σιβηρία, η οποία εργαζόταν στο Ινστιτούτο Έρευνας κατά της Πανώλης στο Ιρκούτσκ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να μολύνθηκε από σπασμένο δοκιμαστικό σωλήνα.
Έως και 200 άτομα που ενδέχεται να ήρθαν σε επαφή με την 28χρονη έχουν τεθεί σε καραντίνα, σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές. Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από το ρωσικό υπουργείο Υγείας.
Νωρίτερα, ο Αλεξέι Τσιντένοφ, κυβερνήτης της γειτονικής περιφέρειας Μπουργιατίας, είχε αναφέρει σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι μια γυναίκα στην περιφέρεια Ιρκούτσκ «πέθανε από πανώλη».
Η πανώλη είναι λοιμώδης νόσος που προκαλείται από βακτήρια. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η πνευμονική μορφή της είναι εξαιρετικά μεταδοτική και μπορεί να αποβεί θανατηφόρα εάν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως.
Δημοσιεύτηκε ! 2026-10-03 23:18:00
