ΣΕΞ

Πέντε τρόποι να αποκτήσουμε μεγαλύτερη όρεξη για σεξ

Τα εμπόδια προς μια υγιή σεξουαλική ζωή είναι υπαρκτά, όχι όμως ανυπέρβλητα. Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές, θα καταφέρετε να τα προσπελάσετε, αναζωογονώντας το σεξουαλικό σας ενδιαφέρον 

YGEIAMOU.GR TEAM

Η απώλεια της σεξουαλικής επιθυμίας, δεν είναι πάντα ζήτημα οργανικό ή σωματικό. Πολλές είναι οι παράμετροι που θα μπορούσαν να την επηρεάσουν, από το άγχος μέχρι το αίσθημα της αβεβαιότητας. «Η λίμπιντο δεν είναι ένας διακόπτης που ανοιγοκλείνει. Συνήθως πρόκειται για ένα πιο περίπλοκο ζήτημα, το οποίο επηρεάζεται και από διαφορετικούς παράγοντες» εξηγεί η Δρ Kate Balestrieri, ψυχολόγος και πιστοποιημένη θεραπεύτρια σεξ και ζευγαριών.

Η ίδια παρακάτω παραθέτει πέντε τρόπους -που δε σχετίζονται τόσο με τη σεξουαλική πράξη- που θα μπορούσαν να αυξήσουν τη σεξουαλική επιθυμία, για μεγαλύτερη σύνδεση και ψυχική ισορροπία.

Φροντίστε τη σωματική και την ψυχική σας υγεία 

Οι λύσεις σε μερικά πιο περίπλοκα ζητήματα είναι απλές κάποιες φορές. Έτσι, όταν φροντίσετε τον εαυτό σας, κάνοντας τις σωστές επιλογές για το μυαλό και το σώμα, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες η ευεξία αυτή να βελτιώσει και τη σεξουαλική επιθυμία. Η απώλεια της σεξουαλικής επιθυμίας θα μπορούσε να αντικατοπτρίζει σωματικές και ψυχικές ανάγκες που δεν έχουν ακόμη αντιμετωπιστεί ή χρήζουν μεγαλύτερης προσοχής. Αντίστοιχα είναι και τα αποτελέσματα από τη λήψη ορισμένων φαρμακευτικών αγωγών. Η διατήρηση μιας υγιούς σχέσης με το φαγητό, την άσκηση και τον ύπνο θα μπορούσε να συμβάλλει στην ενεργοποίηση του μυαλού και του σώματος για μεγαλύτερη όρεξη για σεξ.

Αισθάνεστε ασφάλεια; 

Η οικονομική ανασφάλεια ή το άγχος σχετικά με την υγεία ή και τη σχέση θα μπορούσε να επηρεάσει άμεσα τη λίμπιντο. Η εργασία για την επίλυση του τραύματος ή άλλων στρεσογόνων παραγόντων που επιτείνουν την ανασφάλεια θα μπορούσε, όμως, να βελτιώσει τα επίπεδα της σεξουαλικής επιθυμίας. Φροντίστε να μείνετε ειλικρινείς με το σύντροφό σας και όσα σας απασχολούν. Βεβαιωθείτε ότι τον/την εμπιστεύεστε αλλά παράλληλα ότι νιώθετε την ίδια εμπιστοσύνη για τον εαυτό σας.

«Ανθίστε» τη σχέση 

Δεν είναι εύκολο πάντα να έχουμε διάθεση για σεξ την ίδια στιγμή με τον/την σύντροφό μας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να δείτε πίσω από τις γραμμές: υπάρχει κάποια ανεπίλυτη διαφορά ή κάποιος καυγάς που έμεινε στη μέση; Μήπως έχει δυσκολέψει η επικοινωνία; Όλα τα παραπάνω δε δηλητηριάζουν μόνο μια σχέση, αλλά και τη διάθεση για σεξ. Επομένως, διαλευκάνετε το τοπίο, εκφράστε τις ανάγκες σας και εργαστείτε προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης και της διατήρησης μιας υγιούς σύνδεσης, για να έρθετε πιο κοντά.

Διεγείρετε τον εγκέφαλό σας 

Ο εγκέφαλος είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο όργανο του σεξ. Αν δεν διεγείρεται σωστά, μπορεί να είναι δύσκολο και για το σώμα να ακολουθήσει. Γι’ αυτό, εμπλουτίστε τη σεξουαλική φαντασία, εξερευνώντας νέες μορφές ερωτικής λογοτεχνίας ή δοκιμάστε κάτι καινούριο στο κρεβάτι. Η καλλιέργεια της επιθυμίας περιλαμβάνει το να δώσετε στο μυαλό σας κάτι συναρπαστικό για να παίξει. Δώστε λοιπόν στον εαυτό σας την άδεια να γίνει δημιουργικός και να εξερευνήσει νέες φαντασιώσεις ή να βυθιστείτε βαθύτερα σε αυτές που ήδη απολαμβάνετε.

Επιδοθείτε σε περισσότερο σεξ 

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Κάνοντας λοιπόν περισσότερο σεξ, ο εγκέφαλος και το σώμα θα παραμένουν σε εγρήγορση και θα προετοιμάζονται καλύτερα για την επόμενη φορά.


Δημοσιεύτηκε !

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button