ΣΕΞ

Πέντε πράγματα που πρέπει να προσέξουν οι 50ρηδες για καλή στύση

Κάνοντας μικρές προσαρμογές στις καθημερινές επιλογές του τρόπου ζωής του, ένας 50άρης μπορεί να ξεχάσει οριστικά το πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας

ΒΙΚΥ ΒΕΝΙΟΥ

Καθώς μεγαλώνουμε, όλα αλλάζουν: Ο τρόπος που ανταποκρινόμαστε σε διάφορες δραστηριότητες, το τι μπορούμε ή δεν μπορούμε να κάνουμε και το πόσο αποδοτικούς, δραστήριους και μακριά από παθήσεις μπορούμε να κρατήσουμε τους εαυτούς μας. Όσο αναπόφευκτη κι αν είναι, όμως, σε κάποιο βαθμό η φθορά, υπάρχουν πάντα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για διατηρήσουμε τη νεανικότητα και την υγεία μας.

Το ίδιο ισχύει και για τη σεξουαλική ζωή, που με τη γήρανση, αντιμετωπίζει διάφορες προκλήσεις, μια από τις οποίες είναι και η στυτική δυσλειτουργία. Πολλά μπορούν να είναι τα αίτια εμφάνισής της, όπως το εργασιακό άγχος, η κατάθλιψη, τα προβλήματα στις προσωπικές σχέσεις ή απλώς οι παρενέργειες ενός φαρμάκου. Ωστόσο, σε περίπου το 75% των ανδρών, η αιτία είναι πιο περίπλοκη και «κρύβεται» σε αγγειακή ή νευρολογική νόσο, διαβήτη ή ακόμη θεραπείες και χειρουργικές επεμβάσεις που σχετίζονται με τον προστάτη.

Συχνά, ο ένοχος πίσω από τη πάθηση είναι η ανεπαρκής παροχή αίματος στο πέος λόγω φραγμένων αρτηριών, σύμπτωμα που μαρτυρά ότι κάποιος πάσχει από αθηροσκλήρωση. Στην πραγματικότητα, σε έως και το 30% των ανδρών που επισκέπτονται τον γιατρό για στυτική δυσλειτουργία, η πάθηση αποτελεί πρώιμη ένδειξη ότι αντιμετωπίζουν κάποια καρδιαγγειακή νόσο.

Είτε αντιμετωπίζετε στυτική δυσλειτουργία, είτε αναζητάτε τρόπους να μείνετε μακριά από αυτό το ενδεχόμενο πρόβλημα, δοκιμάστε αυτούς τους πέντε απλούς τρόπους, που θα σας εξασφαλίσουν καλύτερη υγεία και βελτιωμένη σεξουαλική ζωή:

  • Βάλτε στη ζωή σας το περπάτημα. Σύμφωνα με μια μελέτη του Χάρβαρντ, μόλις 30 λεπτά περπάτημα την ημέρα είναι αρκετά για μειώσουν τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας κατά 41%. Άλλες έρευνες δείχνουν ότι η μέτρια άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της σεξουαλικής απόδοσης σε παχύσαρκους μεσήλικες άνδρες με την πάθηση.
  • Ακολουθήστε μια σωστή διατροφή. Σε μια μελέτη γήρανσης που διεξήχθη με συμμετέχοντες άνδρες από την Μασαχουσέτη, η κατανάλωση μιας διατροφής πλούσιας σε φυτικές τροφές όπως φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και ψάρια και η μείωση τροφίμων όπως το κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας και τα επεξεργασμένα δημητριακά έδειξε να μειώνει την πιθανότητα στυτικής δυσλειτουργίας.
  • Δώστε προσοχή στην υγεία των αγγείων σας. Η υψηλή αρτηριακή πίεση, τα υπερβολικά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, η υψηλή χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια μπορούν να βλάψουν τις αρτηρίες στην καρδιά, προκαλώντας καρδιακή προσβολή, στον εγκέφαλο, προκαλώντας εγκεφαλικό επεισόδιο, καθώς και την σεξουαλική υγεία, προκαλώντας στυτική δυσλειτουργία.
  • Διατηρήστε ένα υγιές βάρος. Η διατήρηση ενός υγιούς βάρους είναι καθοριστικής σημασίας για τη σεξουαλική υγεία. Ένας υπέρβαρος άνδρας έχει 50% περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσει στυτική δυσλειτουργία. Τα επιστημονικά στοιχεία υποστηρίζουν ότι η απώλεια βάρους μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της πάθησης. Επιπλέον, η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης αγγειακής νόσου και διαβήτη, δύο παθήσεων που συσχετίζονται άμεσα με τη στυτική δυσλειτουργία. Τέλος, το υπερβολικό λίπος επηρεάζει την έκκριση μιας σειράς ορμονών, γεγονός που μπορεί επίσης να σχετίζεται και να επιδεινώνει το πρόβλημα.
  • Ενδυναμώστε το πυελικό έδαφος. Ένα ισχυρό πυελικό έδαφος ενισχύει την ακαμψία κατά τη διάρκεια των στύσεων και εμποδίζει το αίμα να φύγει από την περιοχή του πέους, πιέζοντας μια βασική φλέβα. Σε μια βρετανική δοκιμή, η προσθήκη ασκήσεων Kegel, που δυναμώνουν αυτούς τους μύες, για τρεις μήνες, δύο φορές την ημέρα, σε συνδυασμό με άλλες αλλαγές του τρόπου ζωής (διακοπή καπνίσματος, απώλεια βάρους, περιορισμός του αλκοόλ) συνέβαλε στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας κατά του προβλήματος της στυτικής δυσλειτουργίας.

Διαβάστε ακόμη:

Το ελιξίριο για μια καλή στύση

Η προσωπικότητα που φρενάρει τη στυτική λειτουργία και τις επιδόσεις

Αυτό είναι το μυστικό για γερή στύση

 


Δημοσιεύτηκε !

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button