Auto

Ο Adrian Newey αποχωρεί από την ομάδα της Red Bull Racing

Ο φημισμένος σχεδιαστής της Formula 1 Adrian Newey αποχωρεί από τη Red Bull Racing μετά από δύο δεκαετίες που απογείωσε την αυστριακή ομάδα. Η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου από χτες το απόγευμα σε μεγάλες σελίδες του χώρου, ακόμα και το Motorsport.com.

Αν αληθεύει, η αποχώρησή του αντιπροσωπεύει μια σημαντική ανατροπή στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο Adrian Newey θεωρείται από πολλούς ως ένας από τους καλύτερους —αν όχι ο καλύτερος σχεδιαστής— στη σύγχρονη εποχή της F1.

Πόσο θα αντέξει η μονοκρατορία της Red Bull Racing αν αποχωρήσει ο Adrian Newey;

Όταν αλλάζει ομάδα, κατευθείαν αυτή κατεβαίνει επίπεδο, ενώ η προσχώρησή του σε κάποιον ανταγωνιστή, κατευθείαν τον καθιστά σοβαρό διεκδικητή. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Max Verstappen «τρώει πόρτα» από τη Sixt λόγω… ηλικίας

Ο Adrian Newey έχει συμβόλαιο με τη Red Bull Racing, αλλά δεν είναι σαφές πότε λήγει ή εάν περιλαμβάνει ρήτρες αποχώρησης. Το συμβόλαιο του Max Verstappen, για παράδειγμα, λέγεται ότι έχει ρήτρα αποχώρησης σε περίπτωση που ο Helmut Marko, Ο 84χρονος Αυστριακός διευθυντής, φύγει από την ομάδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πώς τα καταφέρνει ο Max Verstappen στο χόβερκραφτ;

Με τόσες δεκαετίες εμπειρίας στην F1, ο Adrian Newey θα μπορούσε κάλλιστα να έχει κάνει μια παρόμοια συμφωνία, ώστε να είναι καλυμμένος σε κάθε ενδεχόμενο.

Adrian Newey

Πολλά εικασίες για τον Newey έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες, κυρίως λόγω της διαμάχης με την ομάδα, τη μητρική της εταιρεία και τον Christian Horner, αριστερά στη φωτογραφία.  Τον Ιανουάριο, ο 50χρονος Βρετανός κατηγορήθηκε για ανάρμοστη συμπεριφορά σε βάρος μιας γυναίκας συναδέλφου, αν και τελικά η έρευνα σταμάτησε. Έχει κι αυτός μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία της Red Bull, έχοντας κερδίσει 13 τίτλους. Έξι παγκόσμια πρωταθλήματα Κατασκευαστή κι επτά τίτλους Οδηγών. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ O Adrian Newey ψηφίστηκε Πρόσωπο της Χρονιάς 2024

Ο ιδιοκτήτης της Aston Martin, Lawrence Stroll, φέρεται να έκανε στον Adrian Newey μια μεγάλη προσφορά κατά τη διάρκεια του Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας, αν κι είναι άγνωστο αν το παραπάνω σχετίζεται με την υποτιθέμενη αποχώρησή του. Ούτε ο Newey ούτε η Red Bull έχουν σχολιάσει επίσημα το θέμα.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-26 08:49:21

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button