Σχέσεις

Οι 3 συνηθισμένες ερωτήσεις που κάνουν τα ζευγάρια στον sex therapist

Ποια είναι τα πιο κλασικά προβλήματα στην ερωτική ζωή μας;

Νομίζετε ότι τα δικά σας προβλήματα στο σεξ δεν μοιάζουν με των άλλων; Κι όμως, οι ειδικοί μάς ενημερώνουν ότι κάπου όλοι ταυτιζόμαστε όταν ζητάμε συμβουλές για το σεξ ή θέλουμε να βελτιώσουμε την ερωτική μας ζωή.

«Αφού δεν εκπαιδευόμαστε πάνω στο σεξ και κανείς δεν μάς λύνει τις απορίες, πρέπει να ψάχνουμε μόνοι μας τις απαντήσεις. Για αυτό και το sex therapy σε πηγαίνει στα βασικά για το τι σημαίνει απόλαυση», εξηγεί η ειδικός σχέσεων και σεξ, Megan Fleming. Ποιες είναι λοιπόν οι κορυφαίες απορίες των ζευγαριών, όταν επισκέπτονται τους ειδικούς;

Πόσο συχνά κάνουν σεξ οι άνθρωποι;

Παραδέξου το, έχει απασχολήσει κι εσένα. Αν δεν ανήκεις στα ζευγάρια που κάνουν κάθε μέρα σεξ, το πιθανότερο είναι ότι πιστεύεις ότι μάλλον θα έπρεπε να κάνεις παραπάνω. Και αυτό γιατί νομίζεις ότι όλοι οι άλλοι το κάνουν συνέχεια. Όταν λοιπόν ο ένας από τους δύο κάνει την ερώτηση στον ειδικό, ο τελευταίος μετατοπίζει το ενδιαφέρον στο ίδιο το ζευγάρι. «Θα έλεγα να μην μπαίνετε σε συγκρίσεις και να βρείτε αυτό που λειτουργεί για εσάς». Άσε που δεν υπάρχει και συγκεκριμένη απάντηση.

Αν δεν θέλω να κάνω σεξ με τον σύντροφό μου, σημαίνει ότι δεν τον αγαπώ;

Αν το σκεφτείς καλά, ξέρεις ότι το σεξ και η αγάπη δεν πηγαίνουν απαραίτητα χέρι χέρι. Μπορεί να αγαπάς πάρα πολύ τον σύντροφό σου αλλά να μην ελκύεσαι πια σεξουαλικά. Το θέμα δεν είναι να το δεχτείς ή να χωρίσεις αμέσως, αλλά να ψάξεις βαθύτερα ώστε να βρεις τους πραγματικούς λόγους. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα ανακαλύψεις.

Πώς χτίζω την οικειότητα στη σχέση μου;

Όταν λέμε οικειότητα, δεν εννοούμε τα απλά και καθημερινά αλλά αυτή τη βαθιά σύνδεση και εμπιστοσύνη που αποκτάς μόνο όταν εκτίθεσαι απόλυτα (και είναι αμοιβαίο). Η απάντηση του ειδικού χωρίζεται σε 2 μέρη. Πρώτον, αν το ζευγάρι περνά χρόνο έχοντας στο μυαλό αυτόν τον στόχο. Δεύτερον, αν έχει συμβεί κάτι στη σχέση που τους δυσκολεύει να εκτεθούν και να είναι ευάλωτοι μεταξύ τους.


Δημοσιεύθηκε
2023-04-01 15:30:00

Back to top button