Γυναίκα

Μπορούν οι σκέψεις της μέλλουσας μητέρας να έχουν αντίκτυπο στην προσωπικότητα του μωρού της;

Όταν μια γυναίκα είναι έγκυος, αφιερώνει αρκετό χρόνο για να διασφαλίσει ότι το μωρό της λαμβάνει όλα όσα χρειάζεται. Είναι γνωστό ότι πρέπει να αποκτήσει κάποιο βάρος, να αναπτύξει όλα τα μέρη και τα όργανα του σώματός του, καθώς και ότι ο εγκέφαλός του βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης.

Καθώς ένα μωρό μεγαλώνει και εξελίσσεται σε νήπιο και στη συνέχεια σε παιδί, η προσωπικότητά του αρχίζει να αναπτύσσεται και να εκφράζεται. Ωστόσο, από πού προέρχεται αυτή η προσωπικότητα; Πόσα στοιχεία είναι κληρονομικά και πόσα αποκτώνται μέσω της εμπειρίας; Είναι άραγε ένας συνδυασμός και των δύο; Αν και είναι αλήθεια ότι η προσωπικότητα προκύπτει από τη σύνθεση της φύσης και της ανατροφής, η διαδικασία ανάπτυξης ξεκινά ήδη από τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Πολλές μελέτες έχουν διεξαχθεί για να εξερευνήσουν τις επιρροές που ασκούνται κατά την εγκυμοσύνη και πώς αυτές διαμορφώνουν την προσωπικότητα ενός ατόμου. Ορισμένες έρευνες υποδεικνύουν ότι η ψυχική κατάσταση της εγκύου μπορεί να έχει αντίκτυπο στην προσωπικότητα του μωρού, κάτι που αποτελεί μια σημαντική υπενθύμιση για τις μέλλουσες μητέρες να προσέχουν την ψυχική τους υγεία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

1. Το υποσυνείδητο:

Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσίευσε το Mom Junction, αμέσως μετά τη σύλληψη, το έμβρυο διαθέτει ήδη ένα συγκεκριμένο επίπεδο συνείδησης. Αν και μπορεί να παραμείνει σε υποσυνείδητο στάδιο για κάποιο διάστημα, θεωρείται αρκετά «ενεργό» ώστε να μπορεί να αποθηκεύει πληροφορίες και να προετοιμάζεται για όσα θα ακολουθήσουν. Αυτό υποδηλώνει ότι μια ήρεμη και ευχάριστη κατάσταση είναι ιδιαίτερα σημαντική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, από την αρχή της.

2. Το άγχος:

Μια έρευνα από το Being The Parent αποκάλυψε ότι οι μητέρες που βίωσαν μια δύσκολη και αγχωτική εγκυμοσύνη ανέφεραν ότι τα μωρά τους παρουσίασαν υπερβολική ευαισθησία και δυσκολία στην αντιμετώπιση του άγχους. Επιπλέον, οι μητέρες που υπέφεραν από κατάθλιψη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είχαν περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν μωρά που ήταν συχνά λυπημένα. Αντίθετα, οι μητέρες που είχαν μια σχετικά εύκολη και ευχάριστη εγκυμοσύνη είδαν τα μωρά τους να ακολουθούν το θετικό τους παράδειγμα.

Τα αποτελέσματα τέτοιων ερευνών, αν και αποσκοπούν στην ανακάλυψη πληροφοριών για τη βελτίωση της ανάπτυξης των εμβρύων, συχνά προκαλούν ανησυχία στις εγκύους. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όλα θα είναι ιδανικά. Σε διάστημα 9 μηνών, μια γυναίκα μπορεί να αντιμετωπίσει προκλήσεις και να βιώσει ποικιλία συναισθημάτων. Ένα κλάμα ή μια αγχωτική στιγμή δεν θα έχουν σημαντική επίδραση στο μωρό, αλλά είναι σημαντικό για κάθε έγκυο να δημιουργήσει ένα ήρεμο και ευχάριστο περιβάλλον γύρω της, προκειμένου να απολαύσει την εγκυμοσύνη της όσο το δυνατόν περισσότερο.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-09 17:00:51

Back to top button