Γυναίκα

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζετε το σφουγγάρι των πιάτων

Το σφουγγάρι που πλένουμε τα πιάτα μαζεύει μικρόβια και γι’ αυτό ανά διαστήματα πρέπει να το αντικαθιστούμε με ένα καινούργιο.

Ωστόσο πολλοί δεν γνωρίζουμε ακριβώς πότε θα έρθει η ώρα που θα πρέπει να πετάξουμε το παλιό και να βάλουμε στη θέση του ένα καινούργιο, καθαρό.

Ένας γενικός κανόνας λέει ότι πρέπει να αντικαθιστούμε τα σφουγγάρια κάθε δύο έως τέσσερις εβδομάδες, ανάλογα με τη χρήση και τη φροντίδα.

Ωστόσο οι παρακάτω τρεις ενδείξεις μαρτυρούν πως πρέπει να αλλαχτεί νωρίτερα.

  1. Δεν θυμάστε πότε ήταν η τελευταία φορά που πετάξατε το παλιό

Μπορείτε να κρατήσετε ένα σφουγγάρι έως και τέσσερις εβδομάδες, αλλά θα πρέπει να προσέχετε πώς το χρησιμοποιείτε και να το καθαρίζετε τακτικά. Για παράδειγμα, αν μαγειρεύετε πολύ και τρίβετε συχνά τις κατσαρόλες και τα τηγάνια, λογικά θα πρέπει να το αντικαταστήσετε νωρίτερα από κάποιον που δεν χρησιμοποιεί μαγειρικά σκεύη, και επομένως δεν χρειάζεται να τα καθαρίσει από τα υπολείμματα των τροφών.

  1. Το σφουγγάρι είναι αποχρωματισμένο ή έχει μόνιμους λεκέδες

Γενικά, οι λεκέδες που προέρχονται από το πλύσιμο των πιάτων ξεπλένονται σχετικά εύκολα. Ωστόσο, αν ένα σφουγγάρι εξακολουθεί να έχει λεκέδες ακόμα και μετά από σχολαστικό πλύσιμο, τότε πρέπει να αντικατασταθεί.

  1. Έχει αναπτύξει δυσάρεστη οσμή

Συνήθως η μυρωδιά του σφουγγαριού μαρτυράει την κατάσταση στην οποία αυτό βρίσκεται. Όπως όλα τα άλλα υφάσματα που παραμένουν υγρά για μεγάλο χρονικό διάστημα, έτσι και τα σφουγγάρια μπορούν να αναπτύξουν μούχλα η οποία προκαλεί μια «ξινή» και δυσάρεστη μυρωδιά.

 


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-06 14:00:02

Back to top button