Πολιτική

Η «κόντρα» Φάμελλου – Κατρίνη στη Βουλή με φόντο τους Σπαρτιάτες

Να αποσοβήσει τις αντιδράσεις, που προκλήθηκαν από την «παράλειψη» του κόμματός του να καταθέσει υπόμνημα ώστε να εξαιρεθεί το κόμμα των Σπαρτιατών από τις ευρωεκλογές, με αποτέλεσμα να αποδώσει τα «εύσημα» στον ΣΥΡΙΖΑ ο Βασίλης Στίγκας, επιχείρησε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Δεδομένου δε ότι η ΝΔ ζήτησε την αποπομπή του εξαδέλφου Κασσελάκη από το Ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά τις δηλώσεις του ότι είναι ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των Σπαρτιατών, ο κ. Φάμελλος είπε πως δεν μπορεί «κουνάει το δάχτυλο» ο κ. Μαρινάκης «…όταν εμείς έχουμε πει ότι έχουμε ξεκάθαρο μέτωπο με την ακροδεξιά και το φασισμό και δεν θέλουμε να γίνονται υποκριτικά παιχνίδια».

Επίσης ανέφερε ότι «όλοι θυμούνται το χάιδεμα της ακροδεξιάς με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη συμφωνία των Πρεσπών». Ταυτοχρόνως από την Ολομέλεια, ζήτησε τη συγκρότηση «μετώπου» ενάντια σε ακροδεξιές, φασιστικές αντιλήψεις και συμπεριφορές, με αιχμή το χθεσινό επεισόδιο στη Βουλή.

«Ενώνουμε τη φωνή μας στο ότι πρέπει να έχουμε αναγκαίο μέτωπο απέναντι στην ακροδεξιά σε όλες τις εκφάνσεις της, αλλά δεν μπορεί να έχουμε σύγκρουση με την πραγματικότητα», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, επισήμανε όμως ότι η χθεσινή απόφαση του Αρείου Πάγου για τον αποκλεισμό των «Σπαρτιατών» από τις ευρωεκλογές ελήφθη γιατί στη Βουλή ψηφίσθηκε η νομοθετική ρύθμιση -που το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είχε ενστάσεις, να κατέθεσε την δική του οπτική, αλλά συνδιαμόρφωσε την τελική διάταξη βάσει της οποίας εκδόθηκε η χθεσινή απόφαση του Αρείου Πάγου.

Συνεπώς, είπε ο κ. Κατρίνης, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ «δεν μπορεί να επικρίνει το ΠΑΣΟΚ που ψήφισε αυτή τη ρύθμιση γιατί αυτή είναι που οδήγησε στην απόφαση του Αρείου Πάγου». Προσέθεσε επίσης ότι το κόμμα του, πρόσφατα κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για το θέμα συμμετοχής των «Σπαρτιατών» στις ευρωεκλογές και κατέληξε λέγοντας πως «το μέτωπο κατά της ακροδεξιάς, με όλες τις εκφράσεις και εκφάνσεις της πρέπει να είναι σταθερό και αδιαπραγμάτευτο σε όλα τα επίπεδα».

«Η μικρόψυχη και η μικροκομματική πολιτική δεν κάνει καλό» διαβεβαιώνοντας ότι «από κανένα στέλεχος ή υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, δεν θα ακούσετε ότι οι ψήφοι ακροδεξιών κομμάτων είναι ευπρόσδεκτες. Αυτό δεν είναι αποδεκτό στην δική μας πολιτική παράταξη», κατέληξε ο κ. Κατρίνης.

Ο κ. Φάμελλος, επιτέθηκε επίσης, και στον Κυριάκο Βελόπουλο επισημαίνοντας πως «η έμμεση απειλή προς τους βουλευτές και η εργαλειοποίηση της θρησκευτικής πίστης αποτελεί αντιδημοκρατική πρακτική που προσβάλει και τη Δημοκρατία και τη θρησκεία».




Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-25 19:15:00

Back to top button