ΣΕΞ

Εγκρίθηκε η πρώτη τοπική θεραπεία χωρίς ιατρική συνταγή για τη στυτική δυσλειτουργία

Η έγκριση δόθηκε από τον οργανισμό φαρμάκων των ΗΠΑ και αφορά ένα μη-φαρμακευτικό προϊόν.

Το «πράσινο φως» για διάθεση στις ΗΠΑ της πρώτης τοπικής θεραπείας για τη στυτική δυσλειτουργία που θα χορηγείται χωρίς ιατρική συνταγή, έδωσε η αρμόδια υγειονομική Αρχή της χώρας.

Η θεραπεία θα διατίθεται με την εμπορική ονομασία Eroxon (MED3000). Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA), είναι μία μη-φαρμακευτική υδροαλκοολική γέλη (τζελ), που προορίζεται για άνδρες ηλικίας 22 ετών και άνω.

Στους πάσχοντες από στυτική δυσλειτουργία, το προϊόν εφαρμόζεται τοπικά στην βάλανο του πέους. Μετά την εφαρμογή, εξατμίζονται τα πτητικά συστατικά του, δηλαδή το αλκοόλ και το νερό. Έτσι ψύχεται ταχέως η βάλανος, η οποία στη συνέχεια ανακτά με πιο αργό ρυθμό την φυσική θερμοκρασία της.

Με την αλληλουχία αυτή διεγείρονται οι νευρικές απολήξεις (οι άκρες των νεύρων)  της περιοχής και επιτυγχάνεται στύση.

Όπως αναφέρει το CNN, η γέλη θα διατίθεται σε σωληνάριο μιας χρήσης. Η εφαρμογή της πρέπει να γίνεται επί 15 δευτερόλεπτα πριν από το σεξ. Εντός 10 λεπτών από την εφαρμογή οι χρήστες θα έχουν στύση, η οποία στο 65% των περιπτώσεων θα διαρκεί αρκετά ώστε να ολοκληρωθεί η σεξουαλική επαφή. Ύστερα θα υποχωρεί φυσικά.

Το προϊόν διατίθεται ήδη στο Βέλγιο και στη Βρετανία, σύμφωνα με την παρασκευάστρια εταιρεία του. Στις ΗΠΑ δεν είναι ακόμα γνωστό το χρονοδιάγραμμα της διάθεσής του.

Η στυτική δυσλειτουργία είναι μία συχνή διαταραχή. Υπολογίζεται ότι σε όλες τις ηλικιακές ομάδες πάσχει ποσοστό από 13% των ανδρών (στη Νότια Ευρώπη) έως 21% (στις αγγλόφωνες χώρες). Ωστόσο η συχνότητά της αυξάνεται κατ’ αναλογίαν:

  • Με την ηλικία (είναι πολύ πιο συχνή μετά τα 40 έτη)
  • Με την υποκείμενη κατάσταση της υγείας (είναι πιο συχνή στους ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη, υπέρταση και άλλα νοσήματα)

Φωτογραφία: iStock


Δημοσιεύτηκε !

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button