Υγεία

Γιατί εμβολιάστηκε 217 φορές ένας άνδρας και τι συνέπειες είχε

Τι αποκάλυψε εισαγγελική έρευνα που διετάχθη αυτεπαγγέλτως. Για ποιον λόγο εμβολιάστηκε τόσες φορές.

Ένας άνδρας στη Γερμανία συνελήφθη από την αστυνομία επειδή εμβολιάστηκε δεκάδες φορές εναντίον της COVID. Ο άνδρας επέτρεψε στους γιατρούς να μελετήσουν το ανοσοποιητικό του για να δουν τι του συνέβη μετά από τόσα εμβόλια. Τα αποτελέσματα εξέπληξαν και τους ίδιους.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, ο άνδρας είχε συλληφθεί τον Μάρτιο του 2022 επειδή είχε εμβολιαστεί 130 φορές σε διάστημα εννέα μηνών. Οι Αρχές νόμιζαν ότι συγκέντρωνε πιστοποιητικά εμβολιασμού για να τα πουλά σε αρνητές.

Η έρευνα που διέταξε η Εισαγγελία του Magdeburg, όπου ζει ο 62χρονος, δεν οδήγησε στην ποινική δίωξή του. Ωστόσο όταν γιατροί από το Πανεπιστήμιο Friedrich-Alexander στο Erlangen-Nürnberg διάβασαν στον τοπικό Τύπο γι’ αυτόν, του ζήτησαν να τον εξετάσουν.

«Μάθαμε για την περίπτωσή του από τις εφημερίδες», δήλωσε ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας που τον ανέλαβε Dr. Kilian Schober, λέκτορας Μικροβιολογίας στο πανεπιστήμιο. «Τον καλέσαμε και του ζητήσαμε να υποβληθεί σε διάφορες εξετάσεις στο Erlangen. Συμφώνησε με μεγάλη προθυμία».

Μέχρι να αρχίσουν τις εξετάσεις, ο άνδρας είχε ήδη στο ενεργητικό του 216 εμβολιασμούς σε διάστημα 29 μηνών. Έκανε ακόμα έναν στην πορεία των εξετάσεων, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των γιατρών να τον μεταπείσουν.

Ανοσολογικός κάματος

Το παράδοξο περιστατικό περιγράφεται στην ιατρική επιθεώρηση The Lancet Infectious Diseases. Οι γιατροί παραθέτουν αναλυτικά τις ημερομηνίες για 132 από τους εμβολιασμούς. Όπως διαπίστωσαν, εμβολιάστηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2021 και για τελευταία το Νοέμβριο του 2023.

Ο 62χρονος έκανε και τα τέσσερα εμβόλια που είναι εγκεκριμένα στην Γερμανία. Με άλλα λόγια έκανε και εμβόλια mRNA και εμβόλια με αδενοϊό. Τα περισσότερα, όμως, ήταν εμβόλια mRNA.

Οι γιατροί θέλησαν να δουν εάν οι αλλεπάλληλοι εμβολιασμοί του είχαν προκαλέσει ένα φαινόμενο που λέγεται ανοσολογικός κάματος. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται σε περιπτώσεις παρατεταμένης αντίδρασης του ανοσοποιητικού σε έναν ιό ή άλλη λοίμωξη, που δυσκολεύεται να καταπολεμήσει ριζικά.

Η χρόνια διέγερση του ανοσοποιητικού οδηγεί κάποια στιγμή τον οργανισμό στο να διακόπτει τη δράση των κύριων κυττάρων του (Τ-λεμφοκύτταρα), παραδεχόμενος ότι καλύτερα είναι να ζει με τον εκάστοτε ιό παρά να πεθάνει προσπαθώντας να τον καταπολεμήσει.

«Ο ανοσολογικός κάματος συνήθως παρατηρείται σε ασθενείς με χρόνιες λοιμώξεις, όπως η HIV/AIDS ή η ηπατίτιδα», εξήγησε ο Dr. Schober. «Οφείλεται στην κόπωση των Τ-λεμφοκυττάρων, που έχει ως αποτέλεσμα να εκκρίνουν λιγότερες προφλεγμονώδεις ουσίες. Αυτό εξασθενεί το ανοσοποιητικό, το οποίο δεν μπορεί πια να καταπολεμήσει αποτελεσματικά το παθογόνο».

Τα ευρήματα

Οι γιατροί του Πανεπιστημίου Friedrich-Alexander πίστευαν ότι οι συνεχείς εμβολιασμοί θα είχαν την ίδια συνέπεια στον 62χρονο. Εν τούτοις, οι δεκάδες αναλύσεις στις οποίες τον υπέβαλλαν, δεν έδειξαν να συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Δεν βρήκαν κάποια διαφορά ούτε όταν τις συνέκριναν με εκείνες από 29 άνδρες και γυναίκες που είχαν κάνει μόνο το αρχικό σχήμα των τριών εμβολίων για την COVID.

Ακόμα πιο απίστευτο είναι το γεγονός ότι ο 62χρονος δεν είχε παρενέργειες από τους πολλαπλούς εμβολιασμούς. Ούτε καν όταν εμβολιάστηκε καθημερινά, για αρκετές συνεχόμενες εβδομάδες. Επιπλέον, στο ιστορικό του δεν υπήρχε η παραμικρή καταγραφή ότι αρρώστησε ποτέ από τον κορωνοϊό.

Και το κερασάκι στην τούρτα: όταν εμβολιάστηκε για 217η φορά, οι γιατροί μέτρησαν και την οξεία αντίδραση του ανοσοποιητικού του. Τα αποτελέσματα πάλι ήταν φυσιολογικά, γεγονός που σημαίνει ότι το εμβόλιο εξακολουθούσε να επιτελεί το έργο του.

Φωτογραφία: iStock


Δημοσιεύτηκε ! 2024-03-06 08:05:15

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button