Auto

Αυτή η Ford Mustang Shelby είχε να φανεί 15 χρόνια! (+video)

Η Ford Mustang παρουσιάστηκε στις 17 Απριλίου του 1964 στο New York World’s Fair. Το Mustang Club της Αμερικής έχει ήδη αρχίσει να γιορτάζει την 60η επέτειο του εμβληματικού μοντέλου με ένα σπέσιαλ event στο Barber Motorsports Park.

Εκεί, παρευρίσκονται Mustang όλων των γενεών και ορισμένες που δεν τις βλέπεις σχεδόν ποτέ. Μία εξ αυτών, ήταν μία Shelby GT350 Hertz του 1966, η οποία είχε να δει το φως της ημέρας από το 2009! Για την ακρίβεια, η τελευταία της εμφάνιση δρομολογείται στην 45η επέτειο της Ford Mustang.



Βέβαια, αυτή είναι μόνο μία ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης Mustang. Ανήκει στην ίδια οικογένεια από το μακρινό 1967 και δεν έχει επαναφερθεί σε καλή αισθητικά κατάσταση από όταν βγήκε από την αντιπροσωπεία.

Ωστόσο, παρά την πολλή σκουριά, το ξεβαμμένο χρώμα και τα χτυπήματα, τα μηχανικά της μέρη παραμένουν σε καλή κατάσταση και το αυτοκίνητο είναι λειτουργικό.



Παραδόξως, το μαύρο χρώμα με τις χρυσές λεπτομέρειες είναι ακόμα εμφανές και το εσωτερικό μοιάζει ανέγγιχτο. Μόνο η επένδυση δείχνει να έχει κάποια φθορά, αλλά τίποτα το πολύ σημαντικό που να στεναχωρεί τους ιδιοκτήτες, Mary Ann και Andy Vann.

Ο ιστορικός κινητήρας της Mustang Shelby GT350-H παραμένει και είναι φυσικά ο K-code V8 των 4,7 λίτρων με αυτόματο κιβώτιο 3 σχέσεων. Δεν είναι ακριβώς ίδιος με αυτόν της GT350 βέβαια, αφού οι Mustang της Hertz είχαν ανώτερη απόδοση στους 306 ίππους.



Το αμερικανικό αυτοκίνητο έπαψε να κινείται συστηματικά μετά το 1980 έπειτα από απόφαση του ζευγαριού, διότι πολύς κόσμος είχε αρχίσει να τους πιέζει σε ενοχλητικό βαθμό να τους το πουλήσουν.

Για όποιον δεν γνωρίζει την Shelby Mustang GT350-H, είναι μία από τις πιο σπάνιες που κατασκευάστηκαν ποτέ. Η Ford κατασκεύασε 2.386 GT350 το 1966 και η Hertz πήρε 1.000 από αυτές, χρησιμοποιώντας τα μάλιστα σε αγωνιστικά event SCCA.



Λίγα από αυτά επιβίωσαν και όσα επιβίωσαν χρειάζονταν φρεσκάρισμα από τη Ford για να έρθουν σε μία φυσιολογική κατάσταση. Αυτά με το αυτόματο κιβώτιο πάντως, ήταν μόλις 85.

Συνεπώς, κατανοείτε ότι δεν μιλάμε για μία οποιαδήποτε Ford Mustang, αλλά για μία πραγματική survivor που μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχει παραμείνει λειτουργική.

Μία εργοστασιακή GT350H αυτή τη στιγμή, κοστίζει τουλάχιστον 300.000 δολάρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-27 22:00:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button