Auto

Το VW Polo θα παραμείνει θερμικό μέχρι το 2030

Η σχετική χαλάρωση του προτύπου Euro 7 για τα επιβατικά αυτοκίνητα, αναζωογονεί σιγά-σιγά αρκετές θερμικές προτάσεις διαφόρων αυτοκινητοβιομηχανιών. Ανάμεσά τους και το VW Polo.

Όπως μεταδίδει το Autocar, το Wolfsburg αποφάσισε να διατηρήσει το best-seller σουπερμίνι στο χαρτοφυλάκιό του, τουλάχιστον μέχρι το 2030. Με θερμικό μοτέρ! «Το αναθεωρημένο σύνολο κανόνων EU6e δεν είναι τόσο “τρελό” όσο θεωρήθηκε αρχικά και ως εκ τούτου το Polo θα συνεχίσει σίγουρα μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας», τόνισε στο βρετανικό Μέσο ο επικεφαλής της VW, Thomas Schäfer.

To VW Polo όχι μόνο θα συνεχίσει ως θερμικό μέχρι το 2030, αλλά επίκειται και ανανέωση όπως αποκάλυψε ο Thomas Schäfer 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τι αλλάζει το Euro 7 στα καινούργια αυτοκίνητα;

Θυμίζουμε πως πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν και το πρότυπο Euro 7 ήταν αυστηρότερο για τα επιβατικά, ο Schäfer είχε δηλώσει πως το Polo θα έπρεπε να αποκτήσει κάποιου είδους ηλεκτρική υποβοήθηση για να συνεχίσει την εμπορική του πορεία.

Φυσικά κάτι τέτοιο θα είχε σημαντικό αντίκτυπο και στην τιμή του. Μάλιστα οι πληροφορίες ήθελαν το γερμανικό σουπερμίνι να κινείται σε παρόμοια τιμολογιακά επίπεδα με το ολοκαίνουργιο VW ID.2. Κάτι τέτοιο όμως θα ήταν ασύμφορο για την VW, όπως είχε αναγνωρίσει και ο ίδιος ο Schäfer.

Πάντως το κόστος αναμένεται και τώρα να «τσιμπήσει» λίγο προς τα πάνω. Ο λόγος; Ο Γενικός Κανονισμός Ασφάλειας 2 που θέσπισε η ΕΕ και θα τεθεί σε ισχύ από το προσεχές καλοκαίρι. «Η ύπαρξη καμερών είναι επιβεβλημένη, όπως επίσης και κάποια άλλα στοιχεία που πρέπει να προστεθούν στην πλατφόρμα. Αυτό σίγουρα περιπλέκει τα πράγματα αλλά δεν μας προβληματίζει. Ήδη το έχουμε πραγματοποιήσει στα υπόλοιπα brand του Ομίλου και μπορούμε να το συνεχίσουμε» παραδέχτηκε ο επικεφαλής της φίρμας.

VW Polo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ποιο νέο σύστημα ασφαλείας μπαίνει στα αυτοκίνητα από το καλοκαίρι;

Με τούτα και με κείνα το Polo, όχι μόνο θα διατηρηθεί στην γκάμα της VW αλλά όλα δείχνουν πως θα ανανεωθεί! «Θα το διατηρήσουμε φρέσκο. Έχει καλές πωλήσεις και αποτελεί ένα πολύ καλό εισαγωγικό μοντέλο για τη φίρμα», δήλωσε με νόημα ο Schäfer.

 

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-05-09 17:25:38

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button