Γυναίκα

Αυγά: 5 μύθοι που διαψεύδονται από μια ειδικό

Το αυγό αποτελεί μια οικονομική, εύκολα προσβάσιμη και απλή στην παρασκευή τροφή, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που προσφέρει ενέργεια. Συμβάλλει στην αύξηση της καλής χοληστερόλης, προάγει την υγεία του συκωτιού, των κυττάρων, των μυών, του εγκεφάλου και των ματιών, ενώ βελτιώνει τη διάθεση, μειώνει το άγχος και τις πιθανότητες κατάθλιψης. Επιπλέον, έχει χαμηλές θερμίδες, γεγονός που βοηθά στη διατήρηση της σιλουέτας. Η Lisa Steele, συγγραφέας του βιβλίου “Φρέσκα αυγά καθημερινά”, αναλύει πέντε συνηθισμένους μύθους σχετικά με τα αυγά.

1. Το χρώμα του κελύφους δεν υποδεικνύει την θρεπτική του αξία:

Η θρεπτική αξία των αυγών δεν επηρεάζεται από το χρώμα του κελύφους τους, δήλωσε η Steele στο Fox News Digital. “Το χρώμα του κελύφους καθορίζεται από τη φυλή του κοτόπουλου που τα γεννά”, εξήγησε. “Διαφορετικές φυλές κοτόπουλων παράγουν διαφορετικές χρωστικές ουσίες που επηρεάζουν το κέλυφος των αυγών”.

2. Δεν τοποθετούνται όλα τα αυγά στο ψυγείο:

Τα αυγά διαθέτουν μια φυσική προστασία κατά των βακτηρίων και της υγρασίας, όπως ανέφερε η Steele. “Πριν από την ωοτοκία, η κότα εφαρμόζει ένα αόρατο στρώμα που ονομάζεται άνθος πάνω στο αυγό”, εξήγησε. Αυτό το “άνθος” προσφέρει προστασία στο αυγό, ωστόσο, σύμφωνα με τον νόμο, οι εμπορικοί αγρότες υποχρεούνται να το ξεπλένουν, με αποτέλεσμα τα αυγά να πρέπει να αποθηκεύονται στο ψυγείο.

Ωστόσο, στην Ευρώπη υπάρχουν αρκετοί αγρότες που δεν καθαρίζουν αυτό το “άνθος”. Η Steele ανέφερε χαρακτηριστικά: “Τα άπλυτα αυγά, όπως αυτά που προέρχονται από κοτόπουλα που εκτρέφονται σε αυλές ή από μικρές, μη εμπορικές φάρμες, δεν απαιτείται να φυλάσσονται στο ψυγείο”.

3. Η πραγματικότητα σχετικά με τα “παλαιά” αυγά:

Υπάρχει μια παρανόηση ότι τα παλαιότερα αυγά είναι ιδανικότερα για τηγανητά. Αν και τα αυγά που έχουν ηλικία μπορεί να ξεφλουδίζονται πιο εύκολα, περιέχουν επίσης σημαντικά περισσότερο αέρα σε σύγκριση με τα φρέσκα αυγά, κάτι που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ένα κακοσχηματισμένο αυγό.

Για να διευκολύνεις τον καθαρισμό ενός φρέσκου αυγού, μπορείς να το τοποθετήσεις στον ατμό και έπειτα σε κρύο νερό.

4. Διαφορετικά χαρακτηριστικά των αυγών ελευθέρας βοσκής σε σύγκριση με τα αυγά εκτροφείου:

Η Lisa Steele δήλωσε ότι τα αυγά από κοτόπουλα που εκτρέφονται σε βοσκότοπους περιέχουν λιγότερη χοληστερόλη και περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

5. Τα αυγά δεν προορίζονται μόνο για το πρωινό γεύμα:

Τα αυγά δεν περιορίζονται μόνο στο πρωινό. Μπορούν να καταναλωθούν οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, ανέφερε η Steele. “Τα αυγά είναι εξαιρετική επιλογή για εσένα. Αποτελούν μια πλήρη πηγή πρωτεΐνης και περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, εκτός από τη βιταμίνη C”, τόνισε. Επιπλέον, η Steele σημείωσε ότι τα αυγά είναι “ακόμα σχετικά οικονομικά σε σύγκριση με άλλες πηγές πρωτεΐνης”.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-26 17:00:00

Back to top button