Απίθανη τάρτα με σοκολάτα και φιστικοβούτυρο, χωρίς ζάχαρη
Θέλετε ένα γλυκό αλλά δεν θέλετε ζάχαρη;
Ο σεφ Γαβριήλ Νικολαϊδης, μας έχει την ιδανική συνταγή για αυτό το γλυκό: μια τάρτα χωρίς τύψεις αλλά πολλή γεύση.
Τα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου χωρίς προσθήκη ζάχαρης γίνονται η τέλεια βάση για την πιο σοκο-απολαυστική τάρτα με φιστικοβούτυρο, καθώς κλείνουν μέσα τους μια βελούδινη γέμιση σοκολάτας σε αυτό το υπερ-τέλειο γλυκό.
Γλυκό: Απίθανη τάρτα με σοκολάτα και φιστικοβούτυρο, χωρίς ζάχαρη
Υλικά
Για τη βάση
250 γρ. μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου Χωρίς Προσθήκη Ζάχαρης
120 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα
150 ml. vegan κρέμα κάσιους
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
100 γρ. φιστικοβούτυρο
1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κτγ τζίντζερ σε σκόνη
Εκτέλεση
Για τη βάση
Προετοιμαζουμε ένα στρογγυλό τσέρκι με διάμετρο 20 εκ. βάζοντας λαδόκολλα στη βάση του.
Βάζουμε σε ένα blender τα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου Χωρίς Προσθήκη Ζάχαρης και το λιωμένο βούτυρο.
Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
Μεταφέρουμε το μείγμα στο τσέρκι και πιέζουμε το μείγμα με ένα ποτήρι για να έχει ομοιόμορφο πάχος στη βάση και στα τοιχώματα.
Για την κρέμα
Ζεσταίνουμε την κρέμα κάσιους πριν φτάσει σε σημείο βρασμού.
Περιχύνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα με την κρέμα κάσιους, αφήνουμε να σταθεί για ένα λεπτό κι έπειτα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε το μείγμα στη βάση μπισκότου που έχουμε προετοιμάσει.
Προαιρετικά διακοσμούμε την επιφάνεια με λίγο έξτρα φιστικοβούτυρο.
Παγώνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για 2 ώρες κι έπειτα ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.