Αστρολογία

Ποιος αρχαίος έλληνας θεός-α του Ολύμπου είσαι σύμφωνα με το ζώδιο σου!


Η ελληνική μυθολογία είναι συνδεδεμένη με την αστρολογία και έτσι κάθε ζώδιο αντιπροσωπεύει έναν από τους 12 θεούς του Ολύμπου. Από τα παραπάνω προκύπτει ότι το κάθε ζώδιο εκπέμπει τη δική του μυθική δύναμη.
Δες ποια θεότητα συνδέεται με το ζώδιο σου και ανακάλυψε τι δική σου μυθική δύναμη που εκπέμπεις.

 
Κριός – Παλλάδα Αθηνά

Ο Κριός συνδέεται με την Παλλάδα Αθηνά. Η θεά με την πανοπλία και το ακόντιο, ετοιμοπόλεμη και ισχυρή, αυτόνομη κι αυτοκέφαλη, στοιχεία έντονα του ζωδίου του Κριού. Η Αθηνά είναι μία θεά με πολλά πρόσωπα και αντιπροσωπεύει τη σοφία, το θάρρος, τη δύναμη, τη στρατηγική και πολλά άλλα. Η γέννηση της Αθηνάς είναι περίεργη. Η μυθολογία λέει, πως ο Δίας, πριν την Ήρα είχε παντρευτεί τη θεά Μήτυ, που ήταν γεμάτη σοφία και γνώση. Όταν εκείνη έμεινε έγκυος στην Αθηνά, την ξεγέλασε κι έριξε μέσα στη κοιλιά του την Αθηνά. Η Αθηνά μεγάλωσε μέσα στον πατέρα της. Έτσι, γεννήθηκε από το κεφάλι του πατέρα της, Δία, μετά από ένα τεράστιο πονοκέφαλο που είχε, γεγονός που εξηγεί γιατί ο Κριός είναι ένα ψυχικά τόσο φορτισμένο ζώδιο.
ο κεφάλι, είναι σε αντιστοιχία με το ζώδιο αυτό. Η έλλειψη της παρέμβασης μίας μητέρας, της προσδίδει περιορισμένα θηλυκά χαρακτηριστικά. Είναι γνωστό πως η Αθηνά ήταν ένα άτομο με ιδιαίτερες νοητικές ικανότητες, στρατηγικό μυαλό και δυναμισμό. Δεν φοβόταν να υπερασπιστεί τους πολεμιστές, τους ανδρείους και τους πολυμήχανους. Οι γεννημένοι σε αυτό το ζώδιο τείνουν να είναι στοχαστές και απίστευτα έξυπνοι.
Ταύρος – Αφροδίτη

Ο Ταύρος συνδέεται με την Αφροδίτη. Θεά της ομορφιάς, γεννήθηκε μετά από την αποτρόπαιη πράξη του Κρόνου προς τον Ουρανό, μέσα από τους αφρούς της θάλασσας. Λέγεται ότι η ομορφιά της πυροδότησε τον ανταγωνισμό μεταξύ των θεών.
Θεωρείτο η θεά της ανοιξιάτικης βλάστησης, κάτι που ταιριάζει απόλυτα με τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, κατά τους οποίους έχουμε το ζώδιο του Ταύρου. Τότε βλέπουμε τους καρπούς των δέντρων, τους ανθούς στους αγρούς και στους κήπους. Συχνά, παριστάνεται από καλλιτέχνες στεφανωμένη με τριαντάφυλλα. Ο Ταύρος κυβερνάται από την Αφροδίτη, τον πλανήτη, τον πλανήτη της αγάπης, της ομορφιάς και της ευχαρίστησης. Οι γεννημένοι σε αυτό το ζώδιο έχουν υπέροχη εμφάνιση και τους αρέσει να απολαμβάνουν τη ζωή.
Δίδυμος – Ερμής

Ο Δίδυμος συνδέεται με τον Ερμή, τον αγγελιοφόρο των θεών. Ο Ερμής φορούσε πάντα φτερωτά σανδάλια, τα οποία ήταν χρήσιμα, καθώς πετούσε πάντα μεταξύ Ολύμπου και Γης, μεταξύ των πνευματικών πατέρων και των γήινων παιδιών τους.
Ο Ερμής ήταν από μικρός περίεργος, άτακτος και πονηρός, όπως μας περιγράφει η μυθολογία. Έκλεψε, ενώ ήταν ακόμα μωρό, τα βόδια του αδελφού του Απόλλωνα, τα αθάνατα βόδια των θεών. Έτσι, ο Ερμής ήταν σκανταλιάρης και άτακτος. Είχε όμως ιδιαίτερα χαρίσματα. Οι γεννημένοι σε αυτό το ζώδιο διαθέτουν διπλωματία, ευστροφία και πολλή ενέργεια.
Καρκίνος – Άρτεμις

Ο Καρκίνος συνδέεται με την Άρτεμη, τη θεά του κυνηγιού. Γεννήθηκε στη Δήλο, ένα νησί που ήταν κρυμμένο κάτω από τα νερά της θάλασσας και φανερώθηκε για να γεννηθούν τα δίδυμα αδέλφια. Ήταν το δίδυμο του Απόλλωνα, εκείνος θεός της ημέρας, εκείνη θεά της νύχτας. Προστάτευε τους διαβάτες, τους νέους και τις νέες, τα θηράματα στα δάση.
Θεωρείτο θεά της φύσης και της γεωργίας αλλά και θεά και του ζωικού βασιλείου και της κτηνοτροφίας. Αυτό είναι σημαντικό για το ζώδιο του Καρκίνου, που είναι το ζώδιο της τροφής και της φροντίδας του βρέφους, ή της οικογένειας ευρύτερα. Η Άρτεμις είναι προστάτιδα των μικρών παιδιών και θεραπευτής των γυναικών. Έτσι και ο Καρκίνος είναι η τροφός του ζωδιακού κύκλου. Οι γεννημένοι σε αυτό το ζώδιο έχουν θεραπευτικές ικανότητες που κληρονόμησαν από τους προγόνους τους.
Λέων – Απόλλων

Ο Λέων συνδέεται με τον Απόλλωνα, το θεό του ήλιου και του φωτός. Ο Απόλλωνας, είναι θεός της μουσικής, της ποίησης, της χαράς, της ζωής, της αρμονίας στη φύση. Είναι ο θεός της δημιουργικότητας μέσω της τέχνης. Η μυθολογία μας λέει ότι ο Απόλλων ήταν γνωστός για τη διασκέδαση που προσέφερε στον Όλυμπο με τις μελωδίες που έπαιζε στη χρυσή του λύρα.
Όλες οι τέχνες τον είχαν θεό, καθώς οι Μούσες ήταν ακόλουθές του. Λέγεται πως ήταν οδηγός των Μοιρών που κατευθύνουν την τύχη των ανθρώπων. Ο Λέων, σαν ζώδιο, συμβολίζει τον άρχοντα, τον βασιλιά, και το ζώδιο του λέοντα, είναι το ζώδιο της τύχης και των τυχερών παιχνιδιών. Οι γεννημένοι σε αυτό το ζώδιο είναι στοργικοί, χαρισματικοί και εκπέμπουν μία μοναδική ζεστασιά.
Παρθένος – Δήμητρα

Ο Παρθένος συνδέεται με τη Δήμητρα, τη θεά της συγκομιδής και της γονιμότητας της γης. Η αρχαία παράδοση λέει ότι αποκάλυψε την τέχνη της καλλιέργειας και της χρήσης καλαμποκιού σε όλη την ανθρωπότητα. Η Δήμητρα ήταν η μητέρα για τους αρχαίους Έλληνες, γιατί από τη δική της διάθεση εξαρτιόταν η καρποφορία της γης. Ο μύθος της μητέρας Δήμητρας και της κόρης Περσεφόνης είναι γνωστός. Η θεά κατά το μύθο, ζει με την μοναχοκόρη της, μέχρι που την πήρε ο Πλούτωνας και την πήγε στα βασίλεια του Κάτω Κόσμου. Τότε η Δήμητρα άφησε την γη να ξεραθεί κι αδιαφόρησε για την καλλιέργειά της, μέχρι να βρεθεί η συμβιβαστική λύση με τον Πλούτωνα.
Η Δήμητρα, λοιπόν, θεά της γεωργίας, αλλά και θεά της αγνότητας, δηλώνει με την έννοια της παρθένου, την παρθενικότητα της ψυχής, η οποία μόνο έτσι μπορεί να εισέλθει στα μεγάλα μυστήρια της φύσης. Οι γεννημένοι σε αυτό το ζώδιο προσφέρουν τις υπηρεσίες τους χωρίς αντάλλαγμα, είναι πάντα εκεί για να βοηθήσουν και υπηρετούν το καθήκον.
Ζυγός – Ήρα

Ο Ζυγός συνδέεται με την Ήρα, τη θεά του γάμου. Η Ήρα είναι η σύζυγος του πανθέου των Ελλήνων. Μεγάλη θεά, είχε σαν σύμβολο το παγώνι, ένα πτηνό με όμορφα φτερά που όλοι θαυμάζουν. Αν και υπέφερε από τις απιστίες του Δία, δεν τον χώρισε και δεν αποχωρίστηκε τον θρόνο της μέσα στη συζυγική εστία. Κάποιοι λένε ότι ήταν ζηλιάρα θεά καθώς τσακωνόταν συνεχώς μαζί του για τις υποθέσεις του.
Λέγεται πως η Ήρα έλαμπε από ομορφιά. Ήταν μεγαλοπρεπής, με φωτεινό πρόσωπο, αμυγδαλωτά μάτια και πλούσια ξανθά μαλλιά. Έτσι και το ζώδιο του Ζυγού είναι ένα ζώδιο υψηλής αισθητικής κι αρμονίας. Η Ήρα είναι επίσης η θεά της δικαιοσύνης και των σχέσεων. Οι γεννημένοι σε αυτό το ζώδιο τείνουν να είναι ελκυστικοί, σοβαροί, σεμνοί και με αισθητική αντίληψη.
Σκορπιός – Άρης

Ο Σκορπιός συνδέεται με τον Άρη, το θεό του πολέμου και της μάχης. Στη μυθολογία ο Άρης είναι γιος του Δία και της Ήρας. Σαν θεός του πολέμου αντιπροσωπεύει τις βίαιες και φυσικές πτυχές της μάχης. Συχνά η φύση του Άρη είναι σκληρή και πολεμοχαρής, φέρνει διαμάχες, έριδες, θάνατο ή καταστροφή. Ήταν πάντα παρών στις πολεμικές συρράξεις, στα ατυχήματα και στις εντάσεις.
Ο Σκορπιός λοιπόν, έχει την τάση να ψάχνει σε βάθος, να θέλει να φθάσει στη ρίζα των θεμάτων. Ο Άρης παρέχει στο Σκορπίο τη δυνατότητα να μάχεται όλο και περισσότερο για να πετύχει τους στόχους του. Κάνει την δυναμική του διάθεση παραγωγική, γόνιμη, ωφέλιμη. Οι γεννημένοι σε αυτό το ζώδιο είναι κυρίαρχοι. Είναι δυναμικοί, αποφασιστικοί, αδάμαστοι, ελεύθερες φύσεις που δε μπαίνουν σε καλούπια.
Τοξότης – Δίας

Ο Τοξότης συνδέεται με το Δία, τον πατέρα των θεών. Είναι ακόμα ο θεός του ουρανού και του κεραυνού. Ο Δίας κατοικούσε μόνιμα στο θρόνο του Ολύμπου, μετά τη νίκη εναντίον των Τιτάνων. Λέγεται πως ήταν στην ψηλότερη κορφή το παλάτι του, κι ήταν ολόχρυσο. Ήταν θεός σοφός, δίκαιος, μοίραζε αγαθά στους ανθρώπους, αλλά και συμφορές.
Συχνά έπαιρνε την ανθρώπινη μορφή και κατέβαινε να συνδιαλλαγεί με τους ανθρώπους. Θεωρείτο ο θεός της δικαιοσύνης, και ο Τοξότης είναι το ζώδιο του νόμου, της ηθικής και της φιλοσοφίας. Τιμωρούσε ακόμη και τους θεούς. Ο Ξένιος Δίας, ήταν τιμημένος και οι ξένοι έβρισκαν φιλική περιποίηση κοντά του. Οι γεννημένοι σε αυτό το ζώδιο έχουν επιβλητική προσωπικότητα και είναι υπερβολικά προστατευτικοί με τους άλλους.
Αιγόκερως – Εστία

Ο Αιγόκερως συνδέεται με την Εστία, τη θεά της οικογένειας. Η Εστία ήταν η θεά που δίδαξε τους ανθρώπους πώς να χτίζουν τα σπίτια τους. Τους είπε στο κέντρο των σπιτιών να έχουν τον βωμό, την ιερή φωτιά και να τη διατηρούν αναμμένη. Η θεά αυτή, δίδαξε επίσης τους ανθρώπους, πώς να εξασφαλίζουν τα αγαθά της οικογενειακής ζωής.
Η Εστία ήταν η πιο σεβαστή θεά. Προστάτευε τους αδυνάτους, όχι μόνο την οικογένεια, αλλά κάθε ένα που την ικέτευε για βοήθεια. Οι γεννημένοι σε αυτό το ζώδιο είναι αγέρωχοι, σταθεροί και υποστηρίζουν την οικογένεια αλλά και την αγάπη.
Υδροχόος – Ήφαιστος

Ο Υδροχόος συνδέεται με τον Ήφαιστο, το θεό της φωτιάς. Ο Ήφαιστος ήταν ο τεχνίτης αλλά και ο επιστήμονας των θεών. Ο Ήφαιστος πάντα κατασκεύαζε, ήταν δημιουργικός. Έφτιαξε ένα ολόχρυσο θρόνο για τη μητέρα του, ο οποίος ήταν μαγεμένος και η θεά κόλλησε εκεί. Ο Δίας για να λύσει τα μάγια, του υποσχέθηκε να του δώσει για γυναίκα την ωραιότερη θεά, την Αφροδίτη. Έτσι η θεά της ομορφιάς, παντρεύτηκε τον Ήφαιστο.
Από τον Ήφαιστο έκλεψε ο Προμηθέας τη φωτιά και την έφερε στους ανθρώπους. Γενικά, ο Ήφαιστος έκανε αξιοθαύμαστα έργα. Οι γεννημένοι σε αυτό το ζώδιο είναι σταθεροί, δημιουργικοί, εφευρετικοί, πολυμήχανοι και πολυπράγμονες.
Ιχθύς – Ποσειδώνας

Ο Ιχθύς συνδέεται με τον Ποσειδώνα, το θεό της θάλασσας. Ο Ποσειδώνας είχε τα ανάκτορά του στα βάθη του ωκεανού. Ο Ποσειδώνας εκφράζει το άπιαστο, το θολό, το αβέβαιο και το απροσδιόριστο. Έτσι όπως ήταν το βασίλειό του. Όταν ο Ποσειδώνας φουρτούνιαζε θυμωμένος τη θάλασσα, έβγαιναν τέρατα και έπνιγαν τους θνητούς.
Οι Ιχθείς εμπεριέχουν όλα αυτά τα στοιχεία του Ποσειδώνα. Άλλοτε είναι γαλήνιοι και τρυφεροί, και άλλοτε θυμωμένοι προκαλώντας “φουρτούνες”. Οι γεννημένοι σε αυτό το ζώδιο είναι ονειροπόλοι, συναισθηματικοί και εκδηλωτικοί.
 
 


Εχει Δημοσιευθεί :2024-02-15 16:50:23

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button