
Mozzart Sport: «Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς μπορεί να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ»
Ο ΠΑΟΚ έχασε το περασμένο καλοκαίρι τον Γιάννη Κωνσταντέλια από την Ντόρμουντ, αλλά είναι πλέον πιθανό να χάσει και τον αρχηγό του, Αντρίγια Ζίβκοβιτς, σύμφωνα με σερβικό δημοσίευμα.
Μετά από 7 χρόνια στον ΠΑΟΚ, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς μένει ελεύθερος το ερχόμενο καλοκαίρι του 2027 και από τις αρχές του νέου έτους θα έχει τη δυνατότητα να δεχθεί προτάσεις από άλλες ομάδες, αφού δεν έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους Θεσσαλονικείς.
Σύμφωνα με το Mozzart Sport λοιπόν, θα μπορούσε να αποχωρήσει από την Τούμπα, στην αναζήτηση ενός τελευταίου μεγάλου συμβολαίου στα 30 του χρόνια και ενώ Παναθηναϊκός και ΑΕΚ εμφανίζονται να ενδιαφέρονται για την απόκτησή του.
Το δημοσίευμα για τον Ζίβκοβιτς
“Ο Σέρβος διεθνής δεν έχει ανανεώσει ακόμη το συμβόλαιό του με τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης και από τον Ιανουάριο θα μπορεί να διαπραγματευτεί με άλλους ενδιαφερόμενους.
Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς δεν είναι απλώς ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, αλλά και ο σημαντικότερος ποδοσφαιριστής της ομάδας της Θεσσαλονίκης τη φετινή σεζόν. Σε 12 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις έχει πετύχει τρία γκολ και έχει μοιράσει πέντε ασίστ, εκ των οποίων οι δύο την Κυριακή, στη νίκη με 2-1 επί του Ηρακλή. Γι’ αυτό και οι φίλοι του ΠΑΟΚ έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν μήπως στο τέλος της σεζόν χάσουν τον Σέρβο διεθνή.
Αν δεν αλλάξει κάτι, ο Ζίβκοβιτς θα μπορούσε το προσεχές καλοκαίρι να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ ως ελεύθερος. Μάλιστα, από τον Ιανουάριο θα έχει ήδη τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί με συλλόγους που ενδιαφέρονται για την απόκτησή του.
Ορισμένα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, όχι ιδιαίτερα γνωστά -με την πληροφορία να χρειάζεται επιφύλαξη- υποστηρίζουν ότι δύο ομάδες της Αθήνας, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, παρακολουθούν τις εξελίξεις και περιμένουν να δουν πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση. Θεωρούν ότι θα μπορούσαν να πείσουν τον ποδοσφαιριστή από τη Νις, ο οποίος το προσεχές καλοκαίρι θα γιορτάσει τα 31α γενέθλιά του.
Ο Ζίβκοβιτς έφτασε στη Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο του 2020, προερχόμενος από την Μπενφίκα, χωρίς ο ΠΑΟΚ να καταβάλει χρήματα για την απόκτησή του. Στη συνέχεια, το 2023, ανανέωσε το συμβόλαιό του, συμφωνώντας να παραμείνει στην ομάδα για ακόμη τέσσερις σεζόν.
Σήμερα, έπειτα από 288 συμμετοχές, 69 γκολ και την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος και ενός Κυπέλλου Ελλάδας, ο Ζίβκοβιτς έχει υψηλές οικονομικές απαιτήσεις. Στόχος του είναι να εξασφαλίσει τουλάχιστον ένα ακόμη μεγάλο συμβόλαιο μέχρι το τέλος της καριέρας του. Ωστόσο, στον ΠΑΟΚ δεν έχουν αποφασίσει ακόμη αν είναι διατεθειμένοι να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του.
Σε κάθε περίπτωση, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Ζίβκοβιτς είναι η απόδοσή του μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Από την αρχή της σεζόν παρουσιάζεται σταθερά εξαιρετικός, έχοντας συμμετοχή, με γκολ και ασίστ, στο 40% των τερμάτων του «δικεφάλου του Βορρά» στη Super League.
Το πρόβλημα είναι ότι, μετά τον αποκλεισμό από την Μπραν στα προκριματικά του Conference League και τις ήττες στο πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό και την Καλαμάτα (και οι δύο με σκορ 3-1), έχει διαμορφωθεί στη Θεσσαλονίκη μια τάση υπέρ της ριζικής αλλαγής και της ανανέωσης του ηλικιακού προφίλ της ομάδας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο Ζίβκοβιτς δεν έχει λάβει ακόμη καμία συγκεκριμένη πρόταση για την ανανέωση του συμβολαίου του”.
Δημοσιεύτηκε ! 2026-10-19 18:04:00
