Ελλάδα

Meteo: Μέσα σε 6.5 ώρες έπεσαν 202 χιλιοστά βροχής στη Ρόδο – Δείτε εικόνες

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει από το πρωί της Τετάρτης 14/10 τη Ρόδο, προκαλώντας έντονα προβλήματα με καταρρακτώδεις βροχές και καταιγίδες, κυρίως στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ο μετεωρολογικός σταθμός της Ρόδου κατέγραψε ακραία ύψη βροχόπτωσης. Συγκεκριμένα, μέσα σε ένα διάστημα μόλις 6,5 ωρών (από τις 06:30 έως τις 12:50), έπεσαν 202 χιλιοστά βροχής.

Η βροχόπτωση που κατέγραψε ο μετεωρολογικός σταθμός της Ρόδου

meteo.gr

Αν συνυπολογιστεί η ροή των φαινομένων από το ξεκίνημα του εικοσιτετραώρου, το συνολικό ύψος της βροχής μέχρι το μεσημέρι (12:50) άγγιξε το εντυπωσιακό νούμερο των 264 χιλιοστών.

Ισχυρή ηλεκτρική δραστηριότητα

Παράλληλα με τους τεράστιους όγκους νερού, η Βόρεια Ρόδος βρέθηκε στο επίκεντρο μιας εξαιρετικά ισχυρής ηλεκτρικής δραστηριότητας.

Στην εικόνα παρουσιάζονται τα νέφη καθώς και οι περιοχές με ηλεκτρικές εκκενώσεις, όπως αυτά αποτυπώθηκαν από τον μετεωρολογικό δορυφόρο Meteosat-12 στις 12:10.

meteo rodos

Νέφη και ηλεκτρική δραστηριότητα στις 12:10 της Τετάρτης 14/10, όπως αποτυπώθηκε από τον μετεωρολογικό δορυφόρο Meteosat-12

Meteo

Οι περιοχές με ενισχυμένη ηλεκτρική δραστηριότητα στην ατμόσφαιρα σημειώνονται με πορτοκαλί και κόκκινες αποχρώσεις.

Στην ηλεκτρική δραστηριότητα στην ατμόσφαιρα περιλαμβάνονται οι κεραυνοί (εκκενώσεις μεταξύ νεφών και εδάφους), οι ηλεκτρικές εκκενώσεις μεταξύ νεφών καθώς και οι ηλεκτρικές εκκενώσεις μεταξύ νεφών και του περιβάλλοντος αέρα.




Δημοσιεύτηκε ! 2026-10-14 15:07:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button