Showbiz

Easter alert! Τα viral πασχαλινά γλυκά που πρέπει να βάλουμε στη shopping list μας

Αυγά «έργα τέχνης» σε διάφορες εκδοχές και μεγέθη, ιδιαίτερα τσουρέκια για sophisticated παλέτες, τσουρέκι panettone αλλά και λαχταριστά babka και σοκολατένιες pinatas ξεσηκώνουν μικρούς και μεγάλους αυτό το Πάσχα.

Κάποτε το Πάσχα στην καλύτερη των περιπτώσεων ο νονός μας έφερνε σοκολατένιο κοκοράκι αντί για αυγό και εμείς νομίζαμε πως ήμασταν τα πιο cool παιδιά στο σχολείο. Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά, τα αυγά έχουν εξελιχθεί σε δημιουργικά κομψοτεχνήματα, τα τσουρέκια εμφανίζονται στις πιο πρωτότυπες εκδοχές και εμείς ως γονείς θέλουμε να κρατήσουμε τα δώρα που φέρνουν οι νονοί στα παιδιά μας για το εαυτό μας, γιατί πραγματικά λυπούμαστε να χαλάσουμε τα μικρά «έργα τέχνης» που κρατάμε στα χέρια μας για να φαγωθούν.

Φυσικά ο μεγάλος κερδισμένος βγαίνει η γεύση, αφού όλα τα παραπάνω είναι το ένα πιο λαχταριστό από το άλλο. Εντοπίσαμε λοιπόν τα κορυφαία πασχαλινά γλυκά για να είστε οι καλύτεροι νονοί και οι πιο ευπρόσδεκτοι καλεσμένοι στα εορταστικά τραπέζια το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Fresh

Οι νονοί πάντα ξέρουν που θα βρουν τα αυγά και τα γλυκίσματα εκείνα που μιλούν απευθείας στην καρδιά των βαφτιστηριών τους -ακόμη και των πιο «δύσκολων»- και τα ζαχαροπλαστεία Fresh σίγουρα ανήκουν στην κατηγορία, αφού εδώ κανείς δεν φεύγει χωρίς να βρει αυτό που ψάχνει. Από τις viral πλέον χειροποίητες σοκολατένιες pinatas, που μέσα κρύβουν δεκάδες σοκολατένιες εκπλήξεις, και έρχονται μαζί με το ξύλινο σφυράκι για να τις σπάσουμε, μέχρι τα πανέμορφα easter cookies λαγουδάκια και τα σοκολατένια αυγά σε κάθε πιθανό χρώμα και σχήμα, και από τα ιταλικά Colomba μέχρι τα παραδοσιακά τσουρέκια, ακόμη και σε vegan εκδοχή, τα αγαπημένα μας ζαχαροπλαστεία έχουν το κλειδί της επιτυχίας αυτό το Πάσχα.

Info: www.freshpatisserie.gr

KONSTANTINIDIS-1.jpg

Κωνσταντινίδης

Εδώ και πάνω από 100 χρόνια τα ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης φροντίζουν το Πάσχα μας να είναι γλυκό και υπέροχο, χάρη στην αγάπη για την κορυφαία ποιότητα των συστατικών και τις παραδοσιακές συνταγές, εδώ ανακαλύπτουμε γεύσεις που μας θυμίζουν το σπίτι μας και την παιδική μας ηλικία. Ταυτόχρονα βρίσκουμε και τα πιο απίθανα και εντυπωσιακά αυγά σε απίστευτα χρώματα και μεγέθη, που φτιάχνονται καθημερινά στα ανοικτά εργαστήρια των καταστημάτων σε όλη την Αθήνα και γεμίζουν χαρά μικρούς και μεγάλους. Το παραδοσιακό πολίτικο τσουρέκι με την ίδια συνταγή από το 1920 μεταφέρει μαγεία και ζεστασιά κάθε φορά που δημιουργείται. Το φρέσκο βούτυρο, η μαστίχα, και το μαχλέπι χαρίζουν μια ανεπανάληπτη αίσθηση ικανοποίησης σε κάθε δαγκωνιά. Παράλληλα για όσους αναζητούν μια πιο εκλεπτυσμένη γεύση, η γεμιστή παραλλαγή του τσουρεκιού με πραλίνα φουντουκιού, μπισκότο Oreo και επικάλυψη λευκής σοκολάτας προσφέρει ένα πολύχρωμο ταξίδι γεύσεων.

Info: https://www.konstandinidis.com/

easter-products-all-together-promo-horizontal-antoniadis-easter-2024.jpg

Kora Bakery

Στο δημοφιλές pastry bakery του Κολωνακίου μπαίνουμε για αυγό και βγαίνουμε με τα πάντα, αφού φέτος το Πάσχα εδώ βρίσκουμε υπέροχο τσουρέκι μαστιχωτό και αρωματικό φτιαγμένο με μαχλέπι, μαστίχα, φρέσκα πορτοκάλια και αυγά ελευθέρας βοσκής, εβραϊκό babka με πλεγμένο με μαύρη σοκολάτα, σοκολάτα γάλακτος και γέμιση πραλίνας φουντουκιού, απίθανα σοκολατένια αυγά σε συνεργασία με την Esophy τόσο σε αυγοθήκες σε λευκή σοκολάτα με κομματάκια από το αρωματικό τσουρέκι και σε σοκολάτα γάλακτος με καραμελωμένα κομματάκια κρουασάν, αλλά και σε wildflower εκδοχή με βρώσιμα λουλούδια από τον Όλυμπο. Επίσης αυγά που δεν τρώγονται αλλά είναι Murano με την υπογραφή της Κατερίνας Ψωμά και στολίζουν το τσουρέκι, αλλά και κεραμικά βαμμένα στο χέρι από το Arch Workshop.

Info: Αναγνωστοπούλου 44, Αθήνα, 2103627855

_land_edited.jpg

GB Corner Gifts & Flavors

Για πασχαλινά δώρα που κερδίζουν αβίαστους πόντους κομψότητας και elegance, όλοι ξέρουμε τη σωστή διεύθυνση. Στο GB Corner Gifts & Flavors του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία ανακαλύπτουμε μία μοναδική συλλογή από χειροποίητες λαμπάδες που αναδίδουν το χαρακτηριστικό άρωμα του ιστορικού ξενοδοχείου, αλλά και είδη σπιτιού, ένδυσης, αξεσουάρ, καθώς και ιδιαίτερα έργα τέχνης. Παράλληλα, ο ταλαντούχος Pastry Chef του ξενοδοχείου Αλέξανδρος Κούφας έχει σχεδιάσει δύο νέα σοκολατένια αυγά που θα εντυπωσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Κομψοτεχνήματα υψηλής ποιότητας, τα χειροποίητα σοκολατένια αυγά περιέχουν σοκολάτα γάλακτος Valrhona και εσωτερικά κρύβουν μια πλούσια στρώση πραλίνας φουντουκιού με feuilletine, φουντούκι croquant και καραμελωμένο φαγόπυρο, ενώ για τους λάτρεις της πικρής σοκολάτας υπάρχει και η εκδοχή με bitter Valrhona 70% κακάο γεμιστό με καραμέλα, πραλίνα φουντουκιού, καραμελωμένα φουντούκια και τόνκα.

Info: Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1, Πλατεία Συντάγματος, 210 3330750

Chocolate-Egg-2.jpg

Madame Fraise

Το πιο γνωστό “ghost” ζαχαροπλαστείο της πόλης και οι ταλαντούχοι pastry chefs του Ευγένιος Βαρδακαστάνης και Γεωργία Τσαμπάνη υποδέχονται αυτό το Πάσχα με τρεις πολύ ιδιαίτερες προτάσεις. Τη δική τους εκδοχή στο παραδοσιακό τσουρέκι (κεντρική φωτογραφία άρθρου), βασισμένη σε μία παλιά οικογενειακή συνταγή αλλά με την προσωπική τους μαεστρία και τεχνογνωσία, το μεγάλο τους σοκολατένιο αυγό που φτιάχνεται σε σχήμα τούρτας, έχει σοκολάτα γάλακτος, χειροποίητη πραλίνα φουντουκιού και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και διακοσμείται με μία σοκολατένια «φωλιά πουλιών» στην κορυφή, και τέλος το φημισμένο Noble panettone, που για λίγες μόνο ημέρες αποκτά εποχική γεύση τσουρέκι σε συνδυασμό με πορτοκάλι confit και διακριτικά φυσικά αρώματα από μαχλέπι, μαστίχα και βανίλια Μαδαγασκάρης.

Info: Υμηττού 225, Αθήνα, 2114186086

pistacchio-tsoureki-2.jpg

Antonis Selekos Conceptual Desserts

Τα panettone του Αντώνη Σελέκου είναι τα πιο διάσημα της χώρας μας, όμως ο γνωστός pastry chef το Πάσχα κάνει πάλι τα μαγικά του και μας συστήνει σε new age τσουρέκια που συναρπάζουν. Το pistachio τσουρέκι γεμιστό με κρέμα από φιστίκι Αιγίνης, πραλίνα φιστίκι Αιγίνης 100% χωρίς ζάχαρη και ολόκληρα φιστίκια με ανθό αλατιού, αλλά και το hazelnut γεμιστό με κρέμα φουντουκιού, πραλίνα φουντουκιού και καραμελωμένα φουντούκια έρχονται να γίνουν κεντρικό θέμα στο τραπέζι του Πάσχα, ενώ φυσικά υπάρχει και το παραδοσιακό με μανταρίνια, πορτοκάλια και μαστίχα Χίου. Επίσης το φετινό signature αυγό είναι κατακόκκινο και είναι φτιαγμένο από σοκολάτα γάλακτος, λευκή σοκολάτα και βούτυρο κακάο.

Info: Εριφύλης 2, Παγκράτι, 2107248888

https://www.instagram.com/reel/C42sEn4oSGX/

Αφοι Ασημακόπουλοι

Το παλαιότερο ζαχαροπλαστείο της Αθήνας που φημίζεται για το διάσημο γαλακτομπούρεκο, τα θεϊκά του κανταΐφια και τα σιροπιαστά του, αλλά και για όλα του τα γλυκά εδώ που τα λέμε, είναι γεμάτο ευωδιές της παιδικής μας ηλικίας, αφού χρησιμοποιεί δικής του παραγωγής πρόβειο βούτυρο αποκλειστικά για ζαχαροπλαστική και δεν βάζει τίποτα μέσα στα γλυκά του που η οικογένεια δεν θα έδινε στα παιδιά της. Φυσικά εδώ θα βρούμε ευφάνταστα αυγά, άκρως λαχταριστά με κορυφαία σοκολάτα και το μαστιχωτό και ευωδιαστό τσουρέκι, που συνήθως δεν προλαβαίνει να φτάσει στον προορισμό του, γιατί το έχουμε φάει στο δρόμο.

Info: Χαριλάου Τρικούπη, Αθήνα, 2103610092




Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-27 09:30:49

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button