Κόσμος

Σφοδρές αντιδράσεις στη Γαλλία για τον χαρακτηρισμό «παράπλευρη απώλεια» στελέχους του Μελανσόν για καταγγελία απόπειρας βιασμού

Σάλο έχει προκαλέσει στη Γαλλία ένα βίντεο που δείχνει μια φεμινίστρια της ριζοσπαστικής αριστεράς να χαρακτηρίζει ως «παράπλευρη απώλεια» την καταγγελία μιας γυναίκας ότι δέχτηκε απειλές για βιασμό από άτομα που έλαβαν μέρος στα επεισόδια του Παρισιού, ενώ βρισκόταν σε διαμέρισμα μαζί με το μικρό παιδί της.

Τον χαρακτηρισμό «παράπλευρη απώλεια» μετά την καταγγελία για βιασμό χρησιμοποίησε η Μπετίνα Ζουρλί, μέλος του κόμματος Ανυπότακτη Γαλλία (La France Insoumise, LFI) του Ζαν-Λικ Μελανσόν και είναι γνωστή για τις θέσεις της στο φεμινιστικό κίνημα και την υποστήριξή της προς τους Παλαιστινίους.

Πρόκειται για περιστατικό που έγινε πλατεία Δημοκρατίας του Παρισιού, μετά τα βίαια επεισόδια της 17ης Οκτωβρίου με τις δηλώσεις της Ζουρλί να έχουν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Σε βίντεο που ήρθε στο φως καταγράφεται η έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στην Μπετίνα Ζουρλί και μια γυναίκα που περιγράφει όσα, όπως καταγγέλλει, έζησε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Η γυναίκα αναφέρει ότι ήταν μαζί με το μωρό της όταν μια ομάδα ατόμων επιχείρησε να εισβάλει στο διαμέρισμα γιατί προσπαθούσε να εμποδίσει τη λεηλασία μικρού καταστήματος στο ισόγειο.

«Ήμουν με το μωρό μου σε ένα διαμέρισμα και προσπαθούσαν να μπουν μέσα, λέγοντας ότι θα με βιάσουν επειδή ήμουν μια βρωμερή αστή και τους εμπόδιζα να λεηλατήσουν το μικρό κατάστημα από κάτω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη διάρκεια της συζήτησης, η ακτιβίστρια εμφανίζεται να υποστηρίζει ότι οι καταστροφές ιδιωτικής περιουσίας δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως το κυρίαρχο ζήτημα μιας κοινωνικής εξέγερσης.

«Είναι ιδιωτική περιουσία, δεν πειράζει», ανέφερε σε άλλο σημείο του διαλόγου, ενώ υπερασπίστηκε και τις επιθέσεις σε τραπεζικά καταστήματα.

«Το να καταστρέφεις μια BNP Paribas είναι φυσιολογικό. Είναι η πηγή των προβλημάτων μας», είπε και επέμεινε ότι οι επαναστατικές διαδικασίες δεν πραγματοποιούνται απαραίτητα με ειρηνικό τρόπο. «Η επανάσταση δεν γίνεται με ηρεμία», ήταν τα λόγια της. Κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης, ωστόσο, αρνήθηκε ότι δικαιολογεί τις απειλές βιασμού. Παρά τη διευκρίνιση αυτή, δέχθηκε έντονη κριτική για τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε στη μαρτυρία της γυναίκας.


Δημοσιεύτηκε ! 2026-10-25 12:11:00

Back to top button