Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Τρεις καταδίκες για την εκβίαση με βίντεο που κατήγγειλε ο δήμαρχος Ωραιόκαστρου

Σε συνολικές ποινές φυλάκισης 33, 21 και 10 μηνών καταδικάστηκαν για εκβίαση από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, τρία άτομα, ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ, η σύντροφός του και ένας συνταξιούχος.

Με την ίδια απόφαση αθωώθηκε αυτοδιοικητικός παράγοντας, φερόμενος ως πολιτικός αντίπαλος του δημάρχου, που κατηγορείτο ως ηθικός αυτουργός στις πράξεις των άλλων τριών.

Την καταγγελία είχε κάνει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης σύμφωνα με την οποία τον Οκτώβριο του 2021 του ζητήθηκαν 40.000 ευρώ προκειμένου να μην δημοσιοποιηθεί βίντεο από ιδιωτική στιγμή που είχε καταγραφεί έπειτα από παρακολούθηση.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου περιέγραψε όσα βίωσε κάνοντας λόγο για παραβίαση της ιδιωτικότητάς του. Όπως ανέφερε, ο ίδιος και ο αδελφός του απευθύνθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ. και στο αρμόδιο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, καταγγέλλοντας την εις βάρος τους εκβίαση. Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση με προσημειωμένα χαρτονομίσματα η οποία οδήγησε στην αποκάλυψη της υπόθεσης.

Οι τρεις καταδικασθέντες αρνήθηκαν τις κατηγορίες τους αλλά δεν έπεισαν με τους ισχυρισμούς τους (κρίθηκαν ένοχοι, ανάλογα με την περίπτωση, για παράνομη βιντεοσκόπηση, εκβίαση- κατά συρροή, χρήση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα). Αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό μόνο στην 27χρονη σύντροφο του 51 ετών ντετέκτιβ, ενώ οι ποινές του ζευγαριού ανεστάλησαν κι αυτή του συνταξιούχου (71 ετών) μετατράπηκε σε χρηματική (προς 10 ευρώ, ημερησίως).

Από την πλευρά του, ο αυτοδιοικητικός παράγοντας που αθωώθηκε υποστήριξε κατά την απολογία ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. «Η φημολογία περί εμπλοκής μου στην παρακολούθηση με ζημίωσε πολιτικά. Χάσαμε τον ύπνο μας- κι εγώ και η οικογένειά μου», ανέφερε.




Δημοσιεύτηκε ! 2026-10-21 19:13:00

Back to top button