
Έρευνα για κλινικές που δεν διέθεταν άδεια και έκαναν πλασμαφαιρέσεις και στην Κύπρο
Έρευνα για κλινικές που λειτουργούσαν χωρίς την απαραίτητη άδεια και πραγματοποιούσαν παράνομα πλασμαφαιρέσεις με τη χρήση ειδικών μηχανημάτων βρίσκονται σε εξέλιξη και στην Κύπρο. Οι έρευνες έρχονται στον απόηχο των αποκαλύψεων για παράνομες ιατρικές πράξεις σε ιδιωτικά ιατρεία, με αφορμή τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη.
Όπως ανέφερε ο κ. Μιχάλης Αναστασιάδης, πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου στον τηλεοπτικό σταθμό του Skai: «Δυστυχώς έπρεπε να χάσει τη ζωή του ένας συνάνθρωπός μας για να κινητοποιηθούν οι Αρχές. Έχει ξεκινήσει και σε εμάς η διερεύνηση και φαίνεται να υπάρχουν κάποια κέντρα».
«Για τη λειτουργία των ιατρικών μονάδων και κέντρων αρμόδιο είναι το υπουργείο Υγείας» τόνισε ακόμη, μεταξύ άλλων.
Παράλληλα, όπως είχε γράψει το sigmalive.com, σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική έρευνα σχετικά με καταγγελία που αφορά θεραπείες πλασμαφαίρεσης σε συγκεκριμένο ιατρικό κέντρο στη Λάρνακα.
Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Βύρωνας Βύρωνος, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», η διερεύνηση άρχισε έπειτα από καταγγελία που τέθηκε ενώπιον των Αρχών, με στόχο να διαπιστωθεί κατά πόσο προκύπτουν οποιαδήποτε ποινικά αδικήματα.
Ήδη, έχει συσταθεί ανακριτική ομάδα για την υπόθεση και έχουν αρχίσει οι καταθέσεις, ενώ η Αστυνομία βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις Ιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας.
Όπως ακόμη γνωστοποίησε, στο παρελθόν είχαν υποβληθεί καταγγελίες σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικού νοσηλευτηρίου, με τις έρευνες τότε να ολοκληρώνονται, χωρίς να προκύψουν επαρκή στοιχεία για ποινική υπόθεση σε σχέση με τη λειτουργία ιδιωτικού νοσηλευτηρίου χωρίς άδεια.
Δημοσιεύτηκε ! 2026-09-19 20:06:00
