
Κερατσίνι: Με τη Μάγδα Φύσσα στην κεφαλή, η πορεία μνήμης για τον Παύλο
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η μεγάλη πορεία στο Κερατσίνι στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, 13 χρόνια μετά τη δολοφονία του από μέλος της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.
Η πορεία μνήμης ξεκίνησε από το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο καλλιτέχνης και κατέληξε στην Κοκκινιά. Στην κεφαλή βρίσκονταν η μητέρα του, Μάγδα Φύσσα, μαζί με συγγενείς και φίλους, ενώ πίσω τους ακολουθούσε πλήθος διαδηλωτών.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης κυριάρχησαν συνθήματα κατά της ναζιστικής οργάνωσης, με τους συγκεντρωμένους να στέλνουν μήνυμα να μην υπάρξει άλλο θύμα.
Η πορεία εξελίχθηκε ειρηνικά, με έντονο παλμό και συνεχή συνθήματα. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν διακριτικά στην περιοχή και παρέμεναν σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν απρόοπτων, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να επέμβουν.

Νωρίτερα, πριν από την έναρξη της συγκέντρωσης, η Μάγδα Φύσσα βρέθηκε στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο γιος της.
Σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη στιγμή, στάθηκε για λίγο μπροστά στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, έσκυψε και φίλησε τη μαρμάρινη πλάκα. Στη συνέχεια άφησε πάνω της ένα κόκκινο λουλούδι, πριν αρχίσει η πορεία στη μνήμη του γιου της.

Οι εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 13 χρόνων από τον θάνατο του Παύλου Φύσσα είχαν ξεκινήσει από την Πέμπτη. Στον πολυχώρο των Λιπασμάτων Κερατσινίου πραγματοποιήθηκε μεγάλη συναυλία μνήμης, με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών.

Ακολούθησε το . .
Πρόσθεσε το . ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Δημοσιεύτηκε ! 2026-09-18 21:57:00
