
«Καλοκαίρι» μέχρι τη Δευτέρα – Δροσιά και μικρή πτώση του υδραργύρου ακολουθεί από την Τρίτη
Αίθριος και ζεστός θα παραμείνει ο καιρός μέχρι και τη Δευτέρα, με τη θερμοκρασία σε αρκετές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, να αγγίζει τους 30 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Σύμφωνα με την μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Νικολέτα Ζιακοπούλου οι νυχτερινές και πρωινές ώρες θα είναι αισθητά πιο δροσερές, ιδιαίτερα σε ηπειρωτικές περιοχές, όπου οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται ακόμη και μεταξύ 8 και 12 βαθμών.
Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα επικρατήσουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ δεν αποκλείονται τοπικές και σύντομες βροχοπτώσεις στα ορεινά τμήματα της Ηπείρου και της Μακεδονίας, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Στο Αιγαίο, οι βόρειοι άνεμοι θα διατηρηθούν ισχυροί, φτάνοντας κατά τόπους τα 6 μποφόρ.
Από την Τρίτη 22/9 αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, χωρίς όμως να σημειωθεί κάτι ιδιαίτερα έντονο. Οι μέγιστες τιμές θα κυμανθούν γύρω στους 25 με 26 βαθμούς την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ οι βροχές θα παραμείνουν περιορισμένες με τους βοριάδες να συνεχίζουν να πνέουν.
Προς το τέλος του μήνα, ο υδράργυρος εκτιμάται ότι θα σταθεροποιηθεί κοντά στους 27 βαθμούς, σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.
Δημοσιεύτηκε ! 2026-09-18 19:38:00
