Auto

Max Verstappen: Πέρασε 100 καρτ σε μόλις 35 λεπτά [video]

Αν σου έλεγαν ότι ο Max Verstappen θα ξεκινούσε τελευταίος σε μια κούρσα με 101 καρτ και θα έπρεπε να περάσει τους υπόλοιπους 100 οδηγούς, πιθανότατα θα το θεωρούσες διαφήμιση της Red Bull. Ήταν. Μόνο που το αποτέλεσμα ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακό από το σενάριο.

Στο Silverstone πραγματοποιήθηκε το Max vs 100, το μεγαλύτερο karting event που έχει διοργανώσει η Red Bull, με τον τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1 να ξεκινά από την 101η θέση απέναντι σε αθλητές, δημοσιογράφους, δημιουργούς περιεχομένου, σελέμπριτις και απλούς φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ξεκίνησε πίσω από 100 οδηγούς, είχε περιθώριο 30 γύρους ή 75 λεπτά και τελικά τους πέρασε όλους πριν συμπληρωθεί η μισή απόσταση

Η πίστα δεν ήταν ο συνηθισμένος χώρος καρτ του Silverstone. Δημιουργήθηκε ειδικά για την εκδήλωση, συνδυάζοντας την υπάρχουσα εγκατάσταση για καρτ με κομμάτια της πίστας της Formula 1, όπως η Brooklands. Κάθε γύρος διαρκούσε περίπου δύο λεπτά.

Ο στόχος του Verstappen ήταν απλός: να προσπεράσει και τους 100 αντιπάλους μέσα σε 30 γύρους ή 75 λεπτά. Κάθε οδηγός που τον περνούσε ο Verstappen αποκλειόταν αμέσως από τον αγώνα. Το χάος ξεκίνησε από την πρώτη κιόλας στροφή.

Σύμφωνα με τη Red Bull και το Reuters, ο Ολλανδός πέρασε περισσότερα από 60 καρτ στον πρώτο γύρο, εκμεταλλευόμενος την αταξία που δημιουργήθηκε μπροστά του, αποφεύγοντας μάλιστα συγκρούσεις και περνώντας για λίγο ακόμη και από το γρασίδι. Μέχρι τον έκτο γύρο είχε ήδη μπει στην πρώτη δεκάδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Max Verstappen: Τα προσθιοκίνητα είναι μια αηδία και μισή

Το εντυπωσιακότερο όμως ήταν ο χρόνος. Αντί να χρειαστεί και τους 30 γύρους, ο Verstappen ολοκλήρωσε την αποστολή του σε μόλις 13 γύρους και περίπου 35 λεπτά, προσπερνώντας τελευταίο τον δημοσιογράφο Jacky Martens, που είχε ξεκινήσει από την pole position.

Max Verstappen

Μετά τον τερματισμό αστειεύτηκε ότι αυτή ήταν «η πρώτη του νίκη για το 2026», προκαλώντας γέλια ακόμη και στους διοργανωτές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Max Verstappen: Aποκάλυψε ποιο motorsport τον φοβίζει πραγματικά

Το «Max vs 100» μεταδόθηκε ζωντανά μέσω Disney+ και ESPN και σχεδιάστηκε περισσότερο ως τηλεοπτικό θέαμα παρά ως κανονικός αγώνας. Παρ’ όλα αυτά, το βίντεο με τις προσπεράσεις του Verstappen έγινε αμέσως viral, με πολλούς να σχολιάζουν ότι χρειάστηκε περισσότερες προσπεράσεις σε έναν γύρο καρτ απ’ όσες βλέπουμε σε ολόκληρα Grand Prix της Formula 1.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2026-09-17 10:42:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button