
Η νέα Mercedes-Benz S-Class στη Θεσσαλονίκη
Όπως είναι γνωστό, εφέτος συμπληρώνονται 140 χρόνια από τότε που ο Καρλ Μπενζ παρουσίασε το Patent-Motorwagen, το πρώτο αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης που μπήκε σε διαδικασία παραγωγής.
H Mercedes-Benz διοργανώνει εκδηλώσεις όλη τη χρονιά για να γιορτάσει την επέτειο. Μία από αυτές είναι το γεγονός ότι άνθρωποί της θα οδηγήσουν τρεις νέες S-Class σε 140 συμβολικούς προορισμούς σε έξι ηπείρους., καλύπτοντας συνολικά 50.000 χλμ.
Ένα από αυτά τα μέρη είναι και η Θεσσαλονίκη, στην οποία οι τρεις S-Class έφτασαν στις 10 Σεπτεμβρίου (2026). Περιηγήθηκαν στους δρόμους της και στάθμευσαν σε εμβληματικά μνημεία και τοπόσημά της, δίνοντας τη δυνατότητα σε κατοίκους και επισκέπτες να τις δουν από κοντά.
Η διαδρομή τους ξεκίνησε από τις εγκαταστάσεις της Northern Star -εξουσιοδοτημένου διανομέα Mercedes-Benz στη Θεσσαλονίκη- και συνεχίστηκε σε χαρακτηριστικά σημεία της πόλης.
Με τη συμβολή του Δήμου Θεσσαλονίκης, η επετειακή δράση μεταφέρθηκε στους δρόμους της πόλης, συνδέοντας το εμβληματικό μοντέλο με την ιδιαίτερη ταυτότητα της πόλης.
Η νέα S-Class, η ναυαρχίδα της Mercedes-Benz, είναι ό,τι πιο σύγχρονο, καινοτόμο και πολυτελές έχει δημιουργήσει ως τώρα η εταιρεία. Τα τρία οχήματα έχουν ως στόχο να συνδέσουν την ιστορία και την τεχνολογική εξέλιξη της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας με διαφορετικές πόλεις και πολιτισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο, αναδεικνύοντας παράλληλα τη διεθνή παρουσία της.
Θυμίζουμε ότι το ταξίδι των ανθρώπων της Mercedes-Benz με τα τρία οχήματα ανά τον κόσμο ξεκίνησε αμέσως μετά την επίσημη παγκόσμια παρουσίαση της νέας S-Class, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 2026 στο Μουσείο της εταιρείας στη Στουτγάρδη..
Η S-Class αποτελεί διαχρονικά ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα στην ιστορία της, καθώς κάθε καινούργια γενιά της έχει λειτουργήσει ως πεδίο εφαρμογής τεχνολογιών που στη συνέχεια επηρέασαν την εξέλιξη του κλάδου της αυτοκίνησης.
‘Όπως γνωρίζουμε, το κορυφαίο μοντέλο της ανέκαθεν διακρίνονταν για την ασφάλεια, την άνεση και την τεχνολογία σε κάθε τομέα του και έχει γίνει αντικείμενο αντιγραφής από άλλες εταιρείες, γερμανικές και μη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
Οδηγούμε το νέο Leapmotor B03X στην Ισπανία
Οδηγούμε το ολοκαίνουριο Skoda Epiq στην Αυστρία
Πότε θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το Tesla Semi;
. – . και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημοσιεύτηκε ! 2026-09-15 16:40:00
