Συνταγές

Δίχρωμα γεμιστά χριστουγεννιάτικα μπισκότα, που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Παιχνιδιάρικα, χρωματιστά, χριστουγεννιάτικα γεμιστά μπισκότα με δύο γεύσεις ζύμης, κανέλα / σοκολάτα και τυρένια γέμιση.

Μπορούμε να παίξουμε με τους συνδυασμούς τόσο για τα μπισκότα, όσο και για τη γέμιση, δημιουργώντας διαφορετικό αποτέλεσμα κάθε φορά. Είναι μια ευκαιρία για να φτιάξουμε γιορτινά μπισκότα μαζί με τα παιδιά που θα ευχαριστηθούν τη διαδικασία και να προσθέσουμε διάφορα διακοσμητικά ζαχαρωτά επίσης.

Τη συνταγή για αυτά τα τέλεια χριστουγεννιάτικα μπισκότα, βρήκαμε από τη food blogger paxxi.

Δίχρωμα γεμιστά χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Υλικά

280 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

110 γρ ζάχαρη

100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου

1 κρόκος αυγού σε θερμοκρασία δωματίου

1 πρέζα αλάτι

½ λεμονιού το ξύσμα

1 κγ εκχύλισμα βανίλιας

½ κγ κανέλα σκόνη

10 γρ κακάο σκόνη

Για τη γέμιση:

100 γρ μασκαρπόνε

40 γρ ζαχαρούχο γάλα

100 ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά

Χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο και πράσινο

Μικρά ζαχαρωτά προαιρετικά

Εκτέλεση

Χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να μαλακώσουν.

Ρίχνω το αυγό με τον κρόκο, τα ενσωματώνω καλά στο μείγμα και αρωματίζω με το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα του λεμονιού και την κανέλα.

Προσθέτω σταδιακά τα 270 γρ από το αλεύρι δημιουργώντας τη ζύμη.

Τη χωρίζω σε δύο ίσα μέρη και στο ένα μέρος ενώνω με άλλα 10 γρ αλεύρι.

Το άλλο μέρος το ενώνω με το κακάο.

Τυλίγω κάθε ζύμη με μεμβράνη και τις βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά ή στην κατάψυξη για 10 λεπτά.

Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω με τον πλάστη τη ζύμη και κόβω σε χριστουγεννιάτικα σχέδια με κουπ-πατ (κάθε σχέδιο σε 2- 4 ή 6 κομμάτια, το ίδιο και με το άλλο χρώμα ζύμης για να ζευγαρώσουν). Όμοια συνεχίζω και με το άλλο χρώμα ζύμης.

Τα ψήνω, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180°C, για 10-13 λεπτά. Τα βγάζω, τα μεταφέρω σε σχάρα και τα αφήνω να κρυώσουν.

Για τη γέμιση χτυπάω με το μίξερ το μασκαρπόνε με το ζαχαρούχο γάλα να ενωθούν.

Προσθέτω την κρύα κρέμα γάλακτος και αναδεύω ξανά.

Μοιράζω τη γέμιση σε δύο ίσα μέρη και βάζω στο ένα κόκκινο και στο άλλο πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Παίρνω 2 μπισκότα με το ίδιο σχήμα, το ένα σκούρο και το άλλο ανοιχτό χρώμα, βάζω στο ένα λίγη γέμιση, τη ισιώνω και σκεπάζω με το άλλο.

Με ένα μαχαίρι αφαιρώ όση γέμιση περισσεύει περιμετρικά και αν θέλω μπορώ να προσθέσω μικρά ζαχαρωτά στη γέμιση που φαίνεται.

Tip: Αν τη γέμιση τη θέλω πιο «στητή» τη βάζω στο ψυγείο πρώτα.

Διαβάστε επίσης:

Πάστα σοκολατίνα της τεμπέλας, μόνο με 3 υλικά

Τάρτα με μανιτάρια και καραμελωμένα κρεμμύδια – Τέλεια και για το γιορτινό τραπέζι




Δημοσιεύτηκε !

Back to top button