Γυναίκα

Liam Neeson: Ο 72χρονος σταρ του Χόλιγουντ αποσύρεται από τις ταινίες δράσης – «Δεν μπορείς να ξεγελάσεις το κοινό»

Ο Liam Neeson σχεδιάζει να αποσυρθεί από τις ταινίες δράσης μετά από δεκαετίες επιτυχίας. Ο 72χρονος πρωταγωνιστής του Χόλιγουντ έγινε πλέον 72 ετών.

Ο Liam Neeson που εξέφρασε την πρόθεσή του να μην παίξει ξανά σε ταινίες δράσης του Χόλιγουντ, την αιτιολόγησε λέγοντας ότι «δεν μπορείς να ξεγελάσεις το κοινό», αποδεχόμενος πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου.

Ο πρωταγωνιστής του «Taken» υιοθετεί πλέον ένα διαφορετικό στυλ υποκριτικής με τον ρόλο του στην αστυνομική κωμωδία «Naked Gun».

«Είμαι 72 – πρέπει να σταματήσω κάποια στιγμή», είπε ο Λίαμ Νίσον στο περιοδικό «People».

Ο σταρ του “Taken” εξακολουθεί να παίζει τις δικές του σκηνές μάχης, αλλά χρησιμοποιεί τον κασκαντέρ του – Mark Vanselow – για πιο ακραίες στιγμές.

«Δεν μπορείς να ξεγελάσεις το κοινό», εξήγησε. «Δεν θέλω ο Μαρκ να παλεύει με τις σκηνές του αγώνα μου για μένα».

Ο Νίσον σχεδιάζει να αποσυρθεί από τις ταινίες δράσης κάποια στιγμή το 2025.

«Ίσως στα τέλη του επόμενου έτους. Νομίζω ότι αυτό είναι», είπε.

Αφού πρωταγωνίστησε στο επιτυχημένο θρίλερ δράσης του 2008 «Taken», ο Liam Neeson επανεφευρέθηκε ως ένας απίθανος ήρωας δράσης σε ηλικία 56 ετών.

Πριν ξεκινήσει την καριέρα του ως ηθοποιός, ο Neeson εργάστηκε ως χειριστής περονοφόρων για τη ζυθοποιία «Guinness» και ως οδηγός φορτηγού. Έκανε το ντεμπούτο του στο θέατρο προτού παίξει τον πρώτο του κινηματογραφικό ρόλο ως Ιησούς Χριστός στη θρησκευτική ταινία του 1978 «Pilgrim’s Progress».

Ο Νίσον μετακόμισε από το Λονδίνο στο Λος Άντζελες το 1986, αφού απέκτησε έναν γκεστ ρόλο στη μεγάλη επιτυχία της σειράς «Miami Vice». Αν και συνέχισε να πρωταγωνιστεί στην ταινία του Γούντι Άλεν του 1988 «Husbands and Wives» και στα «Leap of Faith» και «Shining Through» του 1992, ο Neeson αποθαρρύνθηκε μετά την κατάρρευση των ταινιών στο box office και σκεφτόταν να αφήσει πίσω το Χόλιγουντ.

Ωστόσο, ο πρωταγωνιστικός ρόλος του Νίσον ήρθε το 1994, όταν έλαβε τον ρόλο του Όσκαρ Σίντλερ στο βραβευμένο με Όσκαρ ιστορικό δράμα του Στίβεν Σπίλμπεργκ «Η Λίστα του Σίντλερ». Ο Σπίλμπεργκ επέλεξε τον Νίσον αφού τον είδε στο έργο του Μπρόντγουεϊ «Άγκαθα Κρίστι», στο οποίο πρωταγωνίστησε και η μελλοντική σύζυγος του ηθοποιού Νατάσα Ρίτσαρντσον.

Ο Νίσον κέρδισε υποψηφιότητες για Όσκαρ, BAFTA και Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του και εδραίωσε την ιδιότητά του ως Χόλιγουντ A-Lister.

Τώρα, οι θαυμαστές του θα μπορούσαν να τον δουν να μπαίνει σε μία νέα κινηματογραφική πλευρά, αυτή της κωμωδίας.

Ο ηθοποιός ολοκλήρωσε πρόσφατα τα γυρίσματα της ταινίας «The Naked Gun», μία επανέκδοση της αστυνομικής κωμωδίας με τον Leslie Nielsen.

«Αν μπορώ να το ”κουβαλήσω” ή όχι, ειλικρινά δεν ξέρω», είπε ο Neeson στο περιοδικό «People» για τον ρόλο του ως αστυνομικού Frank Drebin Jr.

To άρθρο Liam Neeson: Ο 72χρονος σταρ του Χόλιγουντ αποσύρεται από τις ταινίες δράσης – «Δεν μπορείς να ξεγελάσεις το κοινό» δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-24 00:32:00

Back to top button