Γυναίκα

Το «κρύο» μυστικό για να είναι και πάλι λαμπερά

Αν και παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιείτε στα μαλλιά σας, σημασία έχει επίσης ο τρόπος που τα λούζετε.

Το νερό στο μπάνιο επηρεάζει με πολλούς τρόπους τα μαλλιά μας, και μερικές φορές κάνει περισσότερο κακό από ότι καλό στις τρίχες μας.

Το μπάνιο με ζεστό νερό μπορεί να είναι αρκετά χαλαρωτικό, ωστόσο οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να βλάψουν το τριχωτό της κεφαλής.

Από τη μία, το πιο ζεστό νερό (προς χλιαρό) βοηθά να ανοίξουν οι πόροι στο τριχωτό της κεφαλής, το οποίο ξεπλένει πιο αποτελεσματικά όλη τη βρωμιά, τον ιδρώτα, τη λιπαρότητα και τη συσσώρευση.

Αν όμως το ζεστό είναι πολύ ζεστό (ως καυτό) μπορεί, εκτός από την βρωμιά, να «ξεπλύνει» και το προστατευτικό σμήγμα, τα φυσικά έλαια των μαλλιών.

Μπορεί επίσης να βλάψει τις ρίζες και να στεγνώσει το τριχωτό της κεφαλής, προκαλώντας ξηρότητα και φαγούρα.

Δείτε επίσης: Ο καφές βοηθάει το δέρμα του προσώπου μας να μοιάζει πιο νεανικό [μελέτη]

Το «κόλπο» με το κρύο νερό

Το ζεστό νερό, όπως αναφέραμε πριν, ανοίγει τους πόρους. Λογικά, το κρύο νερό τους κλείνει.

Αυτό σημαίνει ότι αν στο τέλος του μπάνιου ξεβγάλετε τα μαλλιά σας με κρύο νερό, τότε θα «σφραγίσει» την υγρασία και θα κάνει τις τρίχες σας πολύ πιο λαμπερές.

Καθώς το κρύο νερό βοηθά στο «κλείδωμα» της υγρασίας, ουσιαστικά επαναφέρετε τη «λάμψη». Το ξέπλυμα με κρύο νερό βελτιώνει επίσης την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων μαλλιών.

Ουσιαστικά, το χλιαρό νερό είναι καλό όταν βάζουμε και ξεπλένουμε σαμπουάν, ενώ το κρύο νερό είναι καλύτερο για να ξεπλύνουμε το conditioner ή την μάσκα που βάλαμε στα μαλλιά μας.

Όσο πιο πολύ χειμωνιάζει, τόσο πιο δύσκολο μας είναι να γυρίσουμε τη βρύση στο κρύο. Πρώτον, θυμηθείτε ότι η ομορφιά θέλει θυσίες. Δεύτερον, λίγα δευτερόλεπτα με το κεφάλι σας μόνο κάτω από το κρύο νερό αρκούν για να κλείσουν οι πόροι στις τρίχες και να έχετε λαμπερά μαλλιά!

Διαβάστε επίσης: Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια: Πως να απαλλαγείτε από τις «σακούλες» με φυσικούς τρόπους

Φωτογραφία iStock


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-23 20:01:00

Back to top button