Γυναίκα

Bιταμίνη C: O σύμμαχός σου για μία υγιή επιδερμίδα

Είναι κοινό μυστικό πλέον πως η  βιταμίνη C  κάνει θαύματα στον τομέα του skincare καθώς είναι το κατεξοχήν passe-partout στοιχείο που τονώνει το δέρμα, χαρίζοντας μια λίστα πλεονεκτημάτων. Την συνατάμε συνεπώς παντού, από μάσκες, ορούς και κρέμες, μέχρι lip balms και αντηλιακά.

Πρόκειται για ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που έχει προστατευτική δράση, αντιγηραντικά προνόμια και εξομαλύνει την επιδερμίδα.

Ιδού μερικά από τα πλεονεκτήματα που θα μας κάνουν πάντα να στρεφόμαστε σε αυτή

Ενεργοποιεί το κολλαγόνο

Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για την παραγωγή κολλαγόνου και την αποκατάσταση του δέρματος, ενώ παράλληλα βελτιώνει τη σφριγηλότητα του δέρματος. Ουσιαστικά, η βιταμίνη C βοηθά στην τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου και επίσης αποτρέπει τη διάσπαση του υπάρχοντος κολλαγόνου.

Προστατεύει το δέρμα μας από βλάβες

Επειδή η βιταμίνη C είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό, χαρίζει εξαιρετική προστασία στο δέρμα μας, καθώς βοηθά στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που μπορούν να βλάψουν την επιδερμίδα μας. Αρκετά σημαντική δράση, καθώς οι ελεύθερες ρίζες που προέρχονται από εξωτερικά στοιχεία, όπως οι ακτίνες του ήλιου και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες, προκαλούν αρνητικές επιπτώσεις στην επιδερμίδα και επιταχύνουν τα σημάδια γήρανσης.

Βελτιώνει την Υπερμελάγχρωση

Δεν είναι τυχαία η ύπαρξή της  σε προϊόντα για την καταπολέμηση των μαύρων κηλίδων. Αυτό συμβαίνει επειδή η βιταμίνη C είναι ένα αγαπημένο στοιχείο, που σύμφωνα με έρευνες καταπολέμα την υπερμελάγχρωση και βελτιώνει τη φωτεινότητα του δέρματος. Με τακτική χρήση της βιταμίνης C παρατηρούμε έναν πιο ομοιόμορφο τόνο δέρματος. Καθαρίζει και φωτίζει το δέρμα μας, βοηθώντας να απαλλαγούμε από τα μαύρα στίγματα.

Καταπραΰνει τις φλεγμονές

Η βιταμίνη C καταπραΰνει επίσης τις φλεγμονές στην επιδερμίδα. Λειτουργεί αποτρέποντας την ενεργοποίηση ορισμένων προφλεγμονωδών κυττάρων (που ονομάζονται κυτοκίνες). Με λίγα λόγια δηλαδή πρόκειται για το ιδανικό προϊόν για όσες από εμάς έρχονται αντιμέτωπες με την ακμή ή την μεταφλεγμονώδη υπερμελάγχρωση.

Ενισχύει την προστασία UV

Όταν εφαρμόζεται κάτω από ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος κατά τη διάρκεια της ημέρας, η βιταμίνη C έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει την άμυνα του δέρματός έναντι των βλαβών που προκαλούνται από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Διαβάστε επίσης:

Τι αλλαγές μπορεί να προκαλέσουν 10′ με 15′ λεπτά συνεχούς γέλιου

Με αυτά τα 6 σνακ θα μένετε χορτάτοι για περισσότερες ώρες




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-14 08:00:48

Back to top button