Γυναίκα

Ποια είναι η Ματούλα Ζαμάνη που προκάλεσε αντιδράσεις πετώντας την μπλούζα της στο κοινό;

Για τη Ματούλα Ζαμάνη συζητάνε όλοι σήμερα στις εκπομπές, στα site και στα social media. Η κίνηση της Ματούλας Ζαμάνη σε πρόσφατη συναυλία της στο Θέατρο Βράχων να βγάλει την μπλούζα της πάνω στη σκηνή κάνει τον γύρο του διαδικτύου και προκαλεί αντιδράσεις. Θετικές και αρνητικές.

Συγκεκριμένα, η Ματούλα Ζαμάνη ενώ ερμήνευε το «Μιλώ για σένα», σταμάτησε και φώναξε προς το κοινό: «Αθήνα, αυτό είναι αγάπη, αυτό είναι καυ…, αυτό είναι κατανόηση, αυτό είναι συνεννόηση».Αμέσως μετά έβγαλε τη μαύρη μπλούζα που φορούσε και την πέταξε στο πλήθος που συνέχισε να παραληρεί, ενώ η ίδια αποχώρησε από τη σκηνή.

Όπως ήταν αναμενόμενο μετά την κίνηση αυτή της ερμηνεύτριας ακολούθησαν κάποια όχι και τόσο κολακευτικά σχόλια στo Twitter:

Πώς σχολίασαν οι διάσημοι παρουσιαστές την κίνηση της Ζαμάνη να βγάλει την μπλούζα της

  • Κατερίνα Καινούργιου

Το πρωί της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου στην εκπομπή «Super Κατερίνα» προβλήθηκαν κάποια από τα αρνητικά σχόλια που έγραψαν για τη Ματούλα Ζαμάνη χρήστες του διαδικτύου.

Κατόπιν, η Κατερίνα Καινούργιου ξέσπασε με όσα άκουγε, κάνοντας λόγο για ντροπή.

«Μπλιαχ, μπλιαχ για αυτά τα σχόλια. Αηδία. Τα σχόλια είναι ντροπή, είναι τραγωδία. Βέβαια εγώ έχω τεράστια αδυναμία στη Ματούλα Ζαμάνη. Μου αρέσει πολύ η στάση ζωής της, η μουσική της, όσες συνεντεύξεις έχω δει. Συμφωνώ σε πολλά από αυτά που λέει. Ακόμη και να μη σου αρέσει αυτό που βλέπεις, αυτά τα σχόλια είναι αισχρά. Και να μη σου αρέσει, πρέπει να βγάλεις όλη αυτή τη χυδαιότητα;», είπε η Κατερίνα Καινούργιου.

  • Γρηγόρης Αρναούτογλου

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου σχολίασε το συγκεκριμένο θέμα μαζί με τους συνεργάτες του στη ραδιοφωνική εκπομπή του στο Sfera Radio και πήρε θέση υπέρ της τραγουδίστριας, η οποία έχει δεχτεί έντονη κριτική.

«Οι μισές γυναίκες που θα είχαν ένα πιο αθλητικό σώμα θα έλεγαν “οκ δεν έγινε και τίποτα να βγάλει η Βανδή το μπλουζάκι της”. Η κοπέλα αυτή έβγαλε την μπλούζα της και την θαύμασα. Υποκλίνομαι. “Ματούλα δεν σε έχω γνωρίσει, ελπίζω να βρεθούμε κάποια στιγμή. Μπράβο ρε κορίτσι μου, μπράβο που δεν κόμπλαρες”. Μακάρι τελικά ο σχολιασμός να είναι επειδή έβγαλε την μπλούζα και όχι επειδή μπορεί να έχει λίγα παραπάνω κιλά από κάποια καλλιτέχνιδα που έχουμε δει σε σκηνές να κάνει κάτι αντίστοιχο», είπε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου στο ραδιόφωνο.

  • Ζαφείρης Μελάς

Ο Ζαφείρης Μελάς σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την εκπομπή «Πρωινό» σχολίασε το περιστατικό.

«Δε συμφωνώ με την κοπέλα, ξέρω ότι είναι μια πολύ καλή τραγουδίστρια αλλά, στο βωμό της επιτυχίας και του χρήματος… Δε ξέρω. Αυτά τα πράγματα τώρα για ποιο λόγο τα κάνουν; Δε μπορώ να καταλάβω. Δε μπορεί μια σοβαρή και παχουλούτσικη κοπέλα να τα κάνει αυτά. Εντάξει είπαμε, στον βωμό της επιτυχίας και του χρήματος τα κάνουμε όλα» ανέφερε αρχικά ο Ζαφείρης Μελάς.

«Αν αυτό που έκανε πιστεύει ότι θα της δώσει μεγάλη επιτυχία, καλά έκανε. Δε συμφωνώ. Ήταν λάθος. Δεν ήταν σε ένα prive χώρο για να το κάνει. Ήταν σε ένα δημόσιο χώρο, σε μια συναυλία που βλέπανε χιλιάδες άνθρωποι. Είναι ντροπή. Δε σέβονται. Ίσως τρελάθηκαν κιόλας, δε ξέρω. Δυστυχώς δε σεβόμαστε τον κόσμο που μας αγαπάει και έρχεται να μας παρακολουθήσει.

Να βγω εγώ τώρα, 100 κιλά, γυμνός στην πίστα, δε θα μου πετάξουν ντομάτες; Φυσικό είναι. Όσο καλά και να τραγουδάω. Τώρα αν αυτή η κοπέλα το έκανε για να υποτιμήσει τα μανεκέν και να πει ότι κι αυτή είναι ένα μανεκέν χοντρό, τι να πω…» πρόσθεσε ο τραγουδιστής.

  • Γιώργος Λιάγκας

Ο Γιώργος Λιάγκας τόνισε ότι είναι δικαίωμα της ερμηνεύτριας να κάνει οποιαδήποτε κίνηση θέλει, ωστόσο αισθητικά δεν του άρεσε αυτό.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Λιάγκας είπε: «Το αισθητικά αποδεχτό ή μη αποδεχτό είναι προσωπικό ζήτημα για τον καθένα. Δηλαδή, η αισθητική και τα όριά της ο καθένας τις έχει για τον εαυτό του. Είναι δικαίωμά της να πετάξει τη μπλούζα, προφανώς δεν έχει να κάνει με τα παραπάνω κιλά ή λιγότερα κιλά, όμως το αν μου αρέσει ή δεν μου αρέσει είναι δικό μου θέμα. Κι εμένα αισθητικά δεν μου αρέσει. Όμως σε καμία περίπτωση δεν έχω πρόβλημα με τα παραπάνω κιλά γιατί κι εγώ έχω ή με το ότι πέταξε τη μπλούζα και με πειράζει το γυμνό. Αισθητικά, ναι. Δε μου αρέσει να βγάζει κάποιος τη μπλούζα πάνω στη σκηνή, όποιος κι αν είναι».

Ποια είναι η Ματούλα Ζαμάνη που είναι σήμερα πρώτο θέμα συζήτησης στα κανάλια

Η Ματούλα Ζαμάνη γεννήθηκε στις 31 Οκτωβρίου του 1981 και είναι 42 χρονών. Τραγουδίστρια και συνθέτρια με κύρια ενασχόληση της την παραδοσιακή και έντεχνη μουσική.

Έχει μισή καταγωγή από την Παναγία Τρικάλων και μισή από το Μέτσοβο.

«Τραγουδάω γιατί με αυτόν τον τρόπο μπορώ να εκφραστώ. Να είμαι ο εαυτός μου. Να επικοινωνώ, να δέχομαι, να μοιράζομαι, να ταξιδεύω και να ονειρεύομαι. Αλήθεια, δεν ξέρω γιατί με ακούει ο κόσμος. Νιώθω τυχερή, όμως, που υπάρχει αυτή η επικοινωνία. Το νιώθω σε κάθε συναυλία μου», έχει πει η ίδια σε συνέντευξή της.

Οι συνεργασίες με μεγάλα ονόματα

‘Εχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της μουσικής όπως η Μάρθα Φριντζήλα, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, αλλά και με την “Ορχήστρα του δρόμου” με την οποία πραγματοποίησε πολλές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα. Ακόμα, η Ματούλα Ζαμάνη έχει συνεργαστεί με τους “The burger Project”, τη Γιώτα Νέγκα, τον Ντιλέκ Κοτς και τον Κωστή Μαραβέγια.

Ο αυθορμητισμός της ήταν αυτός που την έκανε να ξεχωρίσει εξαρχής. Η Ματούλα Ζαμάνη δεν μπαίνει σε καλούπια γι’ αυτό και δεν έχει συνεργαστεί ποτέ με κάποια δισκογραφική εταιρία και ότι κάνει είναι δικής της παραγωγής.

Σε μια σπάνια, μάλιστα, συνέντευξη, που είχε παραχωρήσει στο ethnos.gr αρκετά χρόνια πριν είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν είμαι σε καμία δισκογραφική. Απ’ την αρχή δε με γοήτευε η ιδέα. Δεν κατανοούσα τι μου έλεγαν και δεν συμφωνούσα, όταν καταλάβαινα. Γενικώς, δεν μπορούσα να ανήκω σε αυτό που μου πρότειναν», ενώ πιστεύει ότι δεν χρειάζεται μόνο ταλέντο για να κάνεις καριέρα στη μουσική, αλλά θέλει και αρκετή προσωπική δουλειά.

«Το ταλέντο σίγουρα βοηθάει, αλλά όχι μόνο του. Θέλει τρελή δουλειά. Θέλει να κρατάς αγνό συνέχεια αυτό το ακαθόριστο που έχεις στο μυαλό σου και στην καρδιά σου. Να το αγαπάς συνέχεια απ’ την αρχή μέχρι το τέλος».

Πώς έγινε γνωστή στο κοινό

Στο ευρύ κοινό έγινε γνωστή μέσα από την εκπομπή «Αλ τσαντίρι νιουζ» του Λάκη Λαζόπουλου στον Alpha στην οποία βρέθηκε για να τραγουδήσει.

Το ταξίδι στο Βερολίνο και οι αντιδράσεις

Τον Οκτώβρη του 2012, η Ματούλα Ζαμάνη βρέθηκε στο Βερολίνο για κάποια live και σε διπλανό εστιατόριο βρέθηκε και ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Η αντίδραση της όταν έμαθε πως ήταν εκεί συζητήθηκε πολύ, καθώς τα λόγια της και συγκεκριμένα η φράση «Μας ξεφτιλίσατε, μας καταντήσατε» έκανε τον γύρο της Ελλάδας.

Εγκατάλειψε την Αθήνα και ζει στην Αμοργό

Σε συνέντευξή της το 2020 η Ματούλα Ζαμάνη είχε αποκαλύψει πως μάζεψε τα πράγματά της κι έφυγε από την Αθήνα, εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αμοργό.

«Πριν από τρία χρόνια πήρα την απόφαση να ζήσω εδώ μόνιμα. Στην Αθήνα πλέον έρχομαι κυρίως για να δω τους ανθρώπους που αγαπώ, για πρόβες και μουσικούλα. Είναι λίγο μεγάλο το ταξίδι και υπάρχουν διάφορες δυσκολίες, αλλά η ποιότητα ζωής και η απλότητα που έχει αυτό το νησί δεν έχει καμία σχέση με την Αθήνα. Η Αμοργός πλέον έχει γίνει το σπίτι μου. Τον χειμώνα είναι ήσυχα. Τα περισσότερα μαγαζιά είναι κλειστά, αλλά η ομορφιά οργιάζει. Φέτος, από τον Οκτώβρη, έκανα πεζοπορία, μαθήματα κεραμικής, βουτιές στη θάλασσα, έγραψα τραγούδια με φίλους, έπαιξα επιτραπέζια, διάβασα πολύ και είδα άπειρες ταινίες. Όταν είναι εδώ 21:30, είναι σαν είναι 2:30 τη νύχτα στην Αθήνα. Μου αρέσει αυτή η ηρεμία, αλλά και η τρικυμία της θάλασσας. Οι εικόνες είναι μαγικές και τις μοιράζομαι με τα τραγούδια που γράφω. Μπορεί να μου λείπει η οικογένειά μου, οι φίλοι μου και το βαφτιστήρι μου, αλλά εδώ είμαι περισσότερο ο εαυτός μου. Αισθάνομαι τυχερή που ζω στην Αμοργό και θα το ξανάκανα χίλιες φορές».

Προσωπική της ζωή

Όσον αφορά την προσωπική της ζωή, η ερμηνεύτρια δεν έχει αφήσει να κυκλοφορήσει τίποτα ενώ είναι της άποψης πως όταν κάτι τελειώνει, τελειώνει.

«Η μεγαλύτερη απογοήτευση ήρθε από κάποιες σχέσεις που απ’ την οικειότητα φθάρθηκαν τόσο πολύ και έγιναν κλαδιά που μας έπνιξαν. Η αλλαγή των ανθρώπων και η ατελείωτη καφρίλα με δικαιολογίες με τρόμαξε γερά. Έτσι ήταν και μάλλον έτσι θα ‘ναι. Προχωράμε με τρυφερότητα και στα αγκάθια ματώνουμε, αλλά δε σταματάμε. Πιστεύω ότι, όταν θα έρθει η ώρα να φύγεις, όσο και αν αργείς να δεις τα σημάδια, θα φύγεις. Τότε είναι η ώρα. Ο καθένας έχει το δρόμο του και το χρόνο του».


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-02 15:20:33

Back to top button