Γυναίκα

Ριγκατόνι με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

Μια αυθεντική συνταγή!

Υλικά

500 γρ. Ριγκατόνι

8 κ.σ. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες

2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα

500 γρ. μανιτάρια λευκά, ψιλοκομμένα

700 γρ. κρέμα γάλακτος

200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. θυμάρι, ξερό

1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Ριγκατόνι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 1 λεπτό. Κρατάμε στην άκρη 1 κούπα από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά.

Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με το κρεμμύδι για 3 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε θυμάρι, πάπρικα και 1/2 κ.γ. αλάτι. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, ή μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά από τα μανιτάρια.

Προσθέτουμε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος και το μισό από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.Φέρνουμε σε βρασμό και έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά τα μεταφέρουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Πασπαλίζουμε με τα 100 γρ. από την τριμμένη παρμεζάνα και αν χρειάζεται λίγο ακόμα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.

Τέλος πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και ανακατεύουμε για μια ακόμη φορά. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-17 13:00:12

Back to top button