Συνταγές

Rib-Eye Steak με κρούστα από μανιτάρια πορτσίνι


Συστατικά
4 Rib-Eye Steak
¼ φλ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
1 κουταλιά σπόρους μαύρου πιπεριού
1 κουταλιά χοντρό, θαλασσινό αλάτι
λίγο ελαιόλαδο για να αλείψετε το κρέας
Για το Blue Cheese σος:
200 γρ. τυρί μασκαρπόνε (μπορείτε να το αντικαταστήσετε με sour cream)
100 γρ. μπλε τυρί (Blue Cheese)
Για τις πατατούλες «τηγανητές» φούρνου:
500 γρ. πατάτες, καθαρισμένες ή ακαθάριστες, κομμένες για τηγάνι (όχι πολύ μικρές),
¼ φλ. ελαιόλαδο
Λίγη πάπρικα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μικρό μπλέντερ μπαχαρικών βάζετε τα πορτσίνι, το μαύρο πιπέρι, το αλάτι και αλέθετε να γίνουν σκόνη.

Αλείφετε καλά τα στέικ με ελαιόλαδο.

Τα πασπαλίζετε και από τις δύο μεριές με μια γερή δόση από το μίγμα.

Τα στέικ θα πάρουν σκούρο χρώμα, σχεδόν μαύρο.

Ανάβετε το γκριλ σε δυνατή φωτιά και ψήνετε το κρέας για 10 λεπτά περίπου (για medium-rare), γυρίζοντάς τα μια φορά.

Στη συνέχεια, τα βγάζετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τα  σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο.

Τα αφήνετε στην άκρη για 15 λεπτά.

Σε ένα μπλέντερ αναμιγνύετε το blue cheese και το μασκαρπόνε.

Βάζετε τη σος σε ένα μπολ.

Κόβετε τα στέικ σε χοντρές φέτες και σερβίρετε με το Blue cheese sauce και πατατούλες «τηγανητές» φούρνου.#Πατατούλες «τηγανητές» φούρνου:#

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.

Βράζετε άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

Ρίχνετε μέσα τις πατατούλες και τις βράζετε για 10 λεπτά.

Τις στραγγίζετε και τις βάζετε σε ένα ταψί φούρνου.

Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.

Κουνάτε λίγο το ταψί πέρα δώθε να αναμιχθούν καλά τα υλικά.

Ψήνετε τις πατατούλες στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές. Σερβίρετε αμέσως.


Δημοσιεύτηκε !

Back to top button