Συνταγές

Χριστουγεννιάτικα μπριός με κρέμα αμυγδάλου, κάρδαμο και γλάσο από σμέουρα

Η ομορφότερη όλου του χρόνου εποχή, αυτή που όλοι περιμένουμε να φτιάξουμε τις πιο ωραίες χριστουγεννιάτικες συνταγές που αποθηκεύσαμε και αυτά τα εύκολα μπριός με κρέμα αμυγδάλου, κάρδαμο και γλάσο από σμέουρα, θα είναι μια από αυτές!

Με την βοήθεια της Kenwood και συγκεκριμένα το «στολίδι» της κουζίνας μου, την Κουζινομηχανή Titanium Chef Baker!

Δες το βίντεο και πάμε να σου πω και τα υπόλοιπα..

Δεν ξέρω στ’ αλήθεια, τί να πρωτοπώ για την καταπληκτικά πεντανόστιμη και «πανέμορφη» συνταγή και για την  Chef Baker.

Για εμένα που είμαι όλη μέρα μέσα στην κουζίνα ξέρω καλά πόσο σημαντικό είναι να έχω «βοηθούς» που όχι μόνο θα μου εξασφαλίσουν ευκολία στην προετοιμασία αλλά θα μου προσφέρουν και το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ναι, πλέον καμία ζύμη δεν φτιάχνω στο χέρι ακόμη και την ευκολότερη.

Χρησιμοποιώ πάντα το εξάρτημα του γάντζου και τα πλεονεκτήματα της πλανητικής κίνησης των αναδευτήρων είναι όσα χρειάζομαι για να φτιάξω μια τέλεια ζύμη κάθε φορά!

Ωστόσο ακόμη και αυτά που φαίνονται πανεύκολα γίνονται ακόμη πιο εύκολα με την Κουζινομηχανή Chef Baker της Kenwood.

Για παράδειγμα, το ζύγισμα των υλικών με την ενσωματωμένη ζυγαριά, τεράστια ευκολία και απόλυτος έλεγχος χωρίς κόπο.

Ωστόσο ένα ακόμη highlight που λατρεύω στην Chef Baker είναι ο διπλός κάδος.

Μη μου πεις, ξέρω! Πόσες φορές έχεις φτιάξει μια συνταγή και πλύνε, και καθάρισε, και περίμενε για να χρησιμοποιήσεις ξανά τον κάδο.

Ειδικά οι συνταγές που θέλουν δύο παρασκευές όπως η δική μου συνταγή, «σώζει»!

Όπως είδες και την κρέμα αμυγδάλου και το γλάσο τα ετοίμασα χρησιμοποιώντας τον αναδευτήρα εξάρτημα Flexi και αυτό γιατί είναι το ιδανικό για να δώσει αέρινη και βελούδινη υφή και στα δύο.

Συνταγές για μπριός με κρέμα αμυγδάλου, και γλάσο από σμέουρα

Λεπτομέρειες που αναδεικνύουν τη συνταγή

√ Τα εύκολα μπριος

Θα είναι σαν μπριός αλλά φτιαγμένα με την πιο εύκολη συνταγή για μπριός!

Απλή, γρήγορη και 100% πετυχημένη, αρωματίζω με κάρδαμο, άρωμα που ταιριάζει τόσο πολύ σε όλη τη συνταγή.

Μια ευκολοδούλευτη ζύμη, ιδανική για να φτιάξεις οτιδήποτε, όχι μόνο αυτά τα ψωμάκια!

Δεν χρειάζεται αναμονή για φούσκωμα πριν το ψήσιμο, αρκούν λίγα λεπτά αφού φτιάξεις την συνταγή.

Τα εύκολα μπριός παραμένουν τρυφερά ακόμη και όταν κρυώσουν.

Το καλό αγελαδινό βούτυρο θα αναδείξει την γεύση τους και μην ξεχάσεις το αλεύρι για τσουρέκια κάνει τη διαφορά.

√ Η κρέμα αμυγδάλου

Με μια λέξη; ΠΑΡΑΔΕΙΣΕΝΙΑ!

Όπως είδες και στο βίντεο, πρώτα ξεκινάς από την γέμιση.

Θα χρησιμοποιήσεις “αλεύρι” αμυγδάλου, κοινώς αμυγδαλόψιχα από ωμά αμύγδαλα.

Πρέπει να είναι πραγματικά λεπτοτριμμένη, αν την φτιάξεις σπίτι, για να πάρεις την ιδανική υφή πρόσθεσε 1 κ.σ. ζάχαρη, από τη συνολική που βάζουμε στην κρέμα.

Η κρέμα αμυγδάλου θέλει καλό ανακάτεμα ώστε να αποκτήσει αέρινη υφή.

Αρωματίζω μόνο με βανίλια όμως αν προτιμάς κάτι πιο έντονο δοκίμασε λίγες σταγόνες πικραμύγδαλο, αμαρέτο, μαστίχα ή λίγο ξύσμα λεμονιού.

Μπορείς να την βάλεις στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσεις, αν υπάρχει πολύ ζέστη.

√ Το γέμισμα και το ψήσιμο

Αν κάτι μπορεί να σε δυσκολέψει στην συνταγή για τα εύκολα μπριός με κρέμα αμυγδάλου, κάρδαμο και γλάσο από σμέουρα αυτό είναι το “τύλιγμα”.

Θέλει λίγη υπομονή να τυλίξεις σε στρογγυλό σχήμα καθώς η κρέμα ξεχύνεται ενώ πρέπει με γρήγορες κινήσεις να την “φυλακίσεις” μέσα στη ζύμη.

Γι’ αυτό τοποθετείς την ζύμη, όταν απλώσεις την κρέμα αμυγδάλου, στο ψυγείο, τουλάχιστον για 30′.

Όταν ανοίξεις την ζύμη να ανοίξεις επάνω σε αντικολλητικό χαρτί ή σιλικόνη ψησίματος.

Θα την διαχειριστείς ευκολότερα στα επόμενα βήματα της συνταγής.

Εκεί θα σταθεροποιηθεί η κρέμα, και θα τα κόψεις ευκολότερα οπότε μην ανησυχείς οτι κάτι πήγε λάθος.

Στο ψήσιμο η κρέμα ψήνεται και  ενσωματώνεται με την ζύμη, ουσιαστικά τα μπριός δεν είναι γεμιστά με κρέμα.

√ Το γλάσο από σμέουρα

Δεν θα μπορούσα να φανταστώ κάτι καλύτερο από αυτό το γλάσο με σμέουρα που θα ταίριαζε σε αυτή την συνταγή.

Ο τρόπος που ετοιμάζω το γλάσο, ξεκινώντας τα από το κατσαρολάκι βοηθά να παραμείνει η γεύση από τα σμέουρα.

Ανάλογα την υγρασία που θα βγάλουν τα σμέουρα, προσθέτουμε αν χρειαστεί λίγο επιπλέον νερό.

Επίσης με αυτόν τον τρόπο το γλάσο από σμέουρα αποκτά ωραία συνοχή στην υφή!

Η κουζίνα μοσχομύρισε και ήδη την συνταγή την έχουμε φτιάξει ξανά και ξανά, και σίγουρα προβλέπεται να την φτιάχνω συνεχώς και αμέτρητες παραλλαγές!

Δοκίμασε την, είναι σου λέω μαγευτική η γεύση, όπως μαγευτική είναι και η Κουζινομηχανή Chef Baker της Kenwood!

Και βέβαια εδώ μπορείς να δεις όλες τις μοναδικές συνταγές που έχουμε φτιάξει με την Kenwood και να πάρεις ιδέες για τα γιορτινά σου μαγειρέματα!

Χρόνος Προετοιμασίας1 hour 20 minutes

Χρόνος Μαγειρέματος25 minutes

ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ

Χριστουγεννιάτικα μπριός με κρέμα αμυγδάλου, κάρδαμο και γλάσο από σμέουρα

Εκτυπώση Συνταγής

Η ομορφότερη όλου του χρόνου εποχή, αυτή που όλοι περιμένουμε να φτιάξουμε τις πιο ωραίες χριστουγεννιάτικες συνταγές που αποθηκεύσαμε και αυτά τα εύκολα μπριός με κρέμα αμυγδάλου, κάρδαμο και γλάσο από σμέουρα, θα είναι μια από αυτές!

Υλικά

Για τα εύκολα μπριός
  • 400 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
  • 8 γρ. γρ. ξηρή μαγιά
  • 175 γρ. γρ. γάλα
  • 1 αυγό και 1 κρόκο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 40 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 75 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 25 γρ. γρ. κονιάκ
  • 6-7 σποράκια κάρδαμο
  • ½ κ.γ. αλάτι
Για το ψήσιμο
  • Αμύγδαλο φιλέ
  • 1 ασπράδι
Για την κρέμα αμυγδάλου
  • 100 γρ. αλεύρι αμυγδάλου ή ψιλοτριμμένη αμυγδαλόψιχα
  • 115 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 2 αυγά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • κ.γ. κόρν φλάουρ
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου ή βανίλιας
Για το γλάσο από σμέουρα
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. γρ. φρέσκα σμέουρα
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 ½ κ.σ. βούτυρο
  • ½ κ.γ. κόρν φλάουρ
  • 4-5 κ.σ. κ.σ. νερό

Διαδικασία

Η κρέμα αμυγδάλου
  • Στον μικρό κάδο της κουζινομηχανή Titanium chef Baker της Kenwood, χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη, προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου, τα αυγά, το κόρν φλάουρ και το εκχύλισμα αμυγδάλου με τον αναδευτήρα flexi.

  • Ανακατεύουμε για 2’ και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.

Τα εύκολα μπριός
  • Βάζουμε το γάλα με το βούτυρο και τα σποράκια του κάρδαμου να ζεσταθούν.

  • Μόλις λιώσει το βούτυρο αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία και αφαιρούμε τα σποράκια.

  • Στον μεγάλο κάδο της κουζινομηχανής βάζουμε το αλεύρι, την ζάχαρη και την μαγιά, προσθέτουμε το γάλα και αφήνουμε 10’ να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

  • Προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι, προσαρμόζουμε τον γάντζο ζύμης και ζυμώνουμε για 5’.

  • Με τον πλάστη, ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα 45×30 εκ. περίπου.

  • Απλώνουμε την κρέμα αμυγδάλου σε όλη την επιφάνεια και διπλώνουμε.

  • Τοποθετούμε στο ψυγείο για 30’.

  • Κόβουμε την ζύμη με ροδέλα κάθετες 6-7 κάθετες λωρίδες.

  • Στρίβουμε 2-3 φορές την κάθε λωρίδα και τυλίγουμε σε στρογγυλό σχήμα.

  • Τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

  • Αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 30’, κατόπιν αλείφουμε με το ασπράδι και πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου.

  • Ψήνουμε στους 180ο C για 25’ περίπου.

Το γλάσο από σμέουρα
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα σμέουρα, το χυμό λεμονιού και το κόρν φλάουρ, προσθέτουμε το νερό και μόλις δέσει το μείγμα αποσύρουμε.

  • Προσαρμόζουμε τον αναδευτήρα flexi και χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη, προσθέτουμε το μείγμα με τα σμέουρα και ανακατεύουμε για 1’ να λιώσουν τα σμέουρα.

  • Περιχύνουμε τα ζεστά μπριός με το γλάσο και σερβίρουμε.

Σημειώσεις για τη συνταγή

Σημειώσεις για την συνταγή:

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε επίσης, εκτός από αμύγδαλο καρυδόψιχα, φουντουκόψιχα ή ψίχα από φιστίκια Αιγίνης
  • Αν θέλουμε μπορούμε να πλέξουμε τις λωρίδες ζύμης δημιουργώντας ένα μεγάλο μπριός και να φτιάξουμε μια babka

Χριστουγεννιάτικες συνταγές_Εύκολα μπριός συνταγές

 

 


Δημοσιεύτηκε !

Back to top button