
Φοινικούντα: Εντοπίστηκαν 505 δενδρύλλια κάνναβης – Συνελήφθη 46χρονος
Φυτεία με 505 δενδρύλλια κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί σε δύσβατη δασώδη περιοχή μεταξύ των οικισμών Καμαριών και Κατσιραίικων, στην περιοχή της Φοινικούντας, στη Μεσσηνία. Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 46χρονος, ο οποίος κατηγορείται για εγκατάσταση φυτείας, καλλιέργεια κάνναβης και διακίνηση ναρκωτικών.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής 23 Οκτωβρίου, στη Μεσσηνία. Εντοπίστηκε μέσα σε ρυμουλκούμενο τροχόσπιτο, στον προαύλιο χώρο μίνι μάρκετ, όπου βρέθηκαν στην κατοχή του 50 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, σε αποξηραμένη μορφή, τα οποία φέρεται να προορίζονταν για δειγματισμό σε υποψήφιους αγοραστές.
Κατά την έρευνα στη φυτεία, οι αστυνομικοί εντόπισαν και εκρίζωσαν συνολικά 505 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 15 εκατοστά έως 1,70 μέτρα, τα οποία, σύμφωνα με τις Αρχές, καλλιεργούσε ο συλληφθείς.
Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε διαμέρισμα όπου διέμενε στη Φοινικούντα, εντοπίστηκε ένα αεροβόλο πιστόλι.
Κατασχέθηκαν 12.000 ευρώ και εξοπλισμός καλλιέργειας
Συνολικά, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης κατασχέθηκαν 505 δενδρύλλια κάνναβης, 50 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 12.000 ευρώ, τρεις συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ένα αυτοκίνητο και εξοπλισμός για την καλλιέργεια των φυτών.
Κατά την εκτίμηση της αστυνομίας, το προσδοκώμενο οικονομικό όφελος από τη διακίνηση των κατασχεμένων ποσοτήτων κάνναβης, την καλλιέργεια των δενδρυλλίων και τα χρηματικά ποσά που φέρεται να προέρχονται από πωλήσεις ναρκωτικών υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ.
Σε βάρος του 46χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, ενώ, σύμφωνα με τις Αρχές, είχε απασχολήσει και στο παρελθόν την αστυνομία για παρόμοιες υποθέσεις.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.
Ακολούθησε το . .
Πρόσθεσε το . ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Δημοσιεύτηκε ! 2026-10-24 18:38:00
