Κόσμος

Υπόθεση Μπελέρη: Τι θα συμβεί εάν εκλεγεί ευρωβουλευτής – Δικαιούται έφεση εντός 15 ημερών

Επισήμως εκδόθηκε η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου της Αλβανίας κατά της διαφθοράς (SPAK) για την υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη και του συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση, σύμφωνα με την οποία ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ καταδικάζεται σε δύο χρόνια φυλακή.

Πέραν του τυπικού της απόφασης, επί της ουσίας σηματοδοτείται η έναρξη της διαδικασίας για την εκδίκαση της υπόθεσης Μπελέρη σε δεύτερο βαθμό, όπου σύμφωνα με τους δικηγόρους τους, ο ίδιος δικαιούται βάσει του αλβανικού νόμου να καταθέσει έφεση εντός 15 ημερών, η οποία θα εκδικαστεί από το ίδιο δικαστήριο.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η πλευρά του Μπελέρη αναμένεται να καταθέσει την έφεση ακόμα και εντός της εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι αν η ποινή παραμείνει και στο δεύτερο βαθμό, τότε ο Φρέντι Μπελέρης θα παραμείνει στις φυλακές του Φιέρι έως τις 12 Σεπτεμβρίου, καθώς κάθε μία μέρα ποινής προσμετράται για μιάμιση.

Ένα άλλο ζήτημα αποτελεί το πότε θα οριστεί η δικάσιμος της έφεσης, με τις πληροφορίες να συντείνουν ότι η συνεδρίαση θα μπορούσε να γίνει στο διάστημα μεταξύ 10 και 25 Μαΐου.

Θα παραμείνει κρατούμενος ακόμα και αν εκλεγεί ευρωβουλευτής, αν δεν μειωθεί η ποινή

Επιπλέον, αν δεν μειωθεί η ποινή και αν ο Φρέντι Μπελέρης εκλεγεί ευρωβουλευτής, τότε θα συμβεί το εξής παράδοξο. Ο ίδιος θα είναι εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, εκλεγμένο μέλος του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά θα παραμένει κρατούμενος στις αλβανικές φυλακές.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-17 16:59:30

Back to top button