Auto

Το ID. Code δείχνει το μέλλον της Volkswagen

Το τελευταίο concept της Volkswagen, το ID. Code, προσφέρει μια ματιά στο μέλλον της μάρκας στην κινεζική αγορά, παρουσιάζοντας καινοτόμα σχεδιαστικά στοιχεία και τεχνολογία αιχμής που θα διαμορφώσουν τις επερχόμενες προσφορές ηλεκτρικών SUV.

Η σχεδίασή του, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με ομάδες της Volkswagen από την Κίνα και την Ευρώπη, υπογραμμίζει την διάθεση της εταιρίας για κατανόηση των προτιμήσεων των Κινέζων καταναλωτών, ενώ σηματοδοτεί την στροφή προς μια νέα σχεδιαστική κατεύθυνση προσαρμοσμένη για την περιοχή.

Μοιάζοντας με ένα φουτουριστικό ηλεκτρικό Tiguan, το ID. Code διαθέτει καθαρές γραμμές και αεροδυναμική γραμμή οροφής, θυμίζοντας έντονα ένα Gran Turismo με το κομψό και ταυτόχρονα δυναμικό του στήσιμο.



Αξιοσημείωτα σχεδιαστικά στοιχεία, όπως οι μεγάλες κολόνες D που θυμίζουν το αρχικό Golf, αποτίουν φόρο τιμής στην κληρονομιά της Volkswagen, ενώ τα σμιλεμένα φτερά προσθέτουν μια πινελιά δυναμισμού.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν στο ID. Code είναι το καινοτόμο σύστημα φωτισμού του.

Οι λεπτές μπάρες LED εκτείνονται σε όλο το πλάτος του concept, ενσωματώνοντας την τεχνολογία AI για να αλληλεπιδρούν με τους άλλους χρήστες του δρόμου κατά τη διάρκεια της αυτόνομης λειτουργίας.



Επιπλέον, μια κρυφή οθόνη ενσωματωμένη στον μπροστινό προφυλακτήρα παρέχει εξατομικευμένα μηνύματα και ενημερώσεις καιρού σε πραγματικό χρόνο κατά την ενεργοποίηση.

Στο εσωτερικό, το ID. Code μεταμορφώνεται σε έναν «κινητό χώρο διαβίωσης», αξιοποιώντας τις δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης.

Το εσωτερικό χαρακτηρίζεται από μια ευρύχωρη διάταξη, με μια οθόνη στο ταμπλό σε κάθετη διάταξη που βελτιώνει την εμπειρία του χρήστη.



Κατά την αυτόνομη λειτουργία, το τιμόνι αναδιπλώνεται και τα καθίσματα περιστρέφονται για να προσφέρουν μια άνετη θέση ύπνου για εκτεταμένα ταξίδια.

Η περιβαλλοντική ευαισθησία κάνει έντονη την παρουσία της στο πρωτότυπο, με οικολογικά υλικά που κοσμούν την καμπίνα και ένα φωτοβολταϊκό σύστημα ενσωματωμένο στη διαφανή οροφή, που αξιοποιεί την ηλιακή ενέργεια για να συμπληρώσει το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.



Υπάρχει επίσης ένας εικονικός βοηθός με τεχνητή νοημοσύνη που παρέχει βοήθεια και ψυχαγωγία τόσο στον οδηγό όσο και στους επιβάτες.

Αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για τα μηχανικά μέρη η Volkswagen επιβεβαιώνει ότι το ID. Code θα διαθέτει ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.



Προγραμματισμένο να κάνει το ντεμπούτο του στην κινεζική αγορά στο εγγύς μέλλον, το ID. Code είναι μία προσπάθεια της VW να πιάσει τον σφυγμό της εκεί αγοράς, όπου ο ανταγωνισμός είναι εξαιρετικά πληθωρικό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-25 11:15:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button