Γυναίκα

Το iconic 60’s χτένισμα κάνει δυναμικό comback

Από τα χαμηλόμεσα παντελόνια μέχρι τα babydoll τοπ, δεν είναι λίγα τα αναπάντεχα στυλιστικά comeback που βλέπουμε κατά καιρούς. Ένα τέτοιο comeback – έκπληξη το είδαμε στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ και είχε να κάνει με τα μαλλιά. Και μάλιστα συγκαταλέγεται στα πιο μη αναμενόμενα ever.

Ποιο είναι αυτό; To Bouffant hairstyle ή αλλιώς τα φουσκωτά μαλλιά, που μεσουράνησαν τις δεκαετίες του ’50 και του ’60. Μάλιστα, έγινε ξανά iconic μέσα από τις ταινίες «Πρισίλα» της Σοφίας Κόπολα και “Back to Black”, τη βιογραφική ταινία για την Amy Winehouse.

bouffant-hairstyle-%cf%84%ce%bf-iconic-60s-%cf%87%cf%84%ce%ad%ce%bd%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%b1-%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%b4%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%8c-comback1

Όπως προαναφέραμε, το στιλ αυτό ήταν πολύ δημοφιλές τις δεκαετίες του 1950 και 1960 και προέρχεται από τη γαλλική λέξη bouffante, που σημαίνει φουσκωτός και είναι ένα στυλ χτενίσματος, που είναι φουσκωτό στην κορυφή και στρογγυλεμένο. Από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες που λάτρεψαν αυτό το hairstyle ήταν οι Μπριζίτ Μπαρντό, Ντάστι Σπρίνγκφιλντ και η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ.

Ωστόσο, από τα μέσα του 20ού αιώνα δεν είχε κάνει ποτέ κάποιο δυναμικό comeback. Σίγουρα, μπορεί να το είχατε δει ενίοτε σε επιδείξεις μόδας ή σε καλλιτέχνιδες, όπως η Amy Winehouse και η Adele, οι οποίες, όμως, το είχαν υιοθετήσει ως μέρος της μουσικής τους περσόνας. Θεωρείτο ένα χτένισμα αυστηρά συνδεδεμένο με την ποπ κουλτούρα του παρελθόντος. Όλα αυτά, ωστόσο, μέχρι λίαν προσφάτως.

Στο κόκκινο χαλί απονομών βραβείων είδαμε σταρ όπως η Dua Lipa, η Μάιλι Σάιρους, Αριάνα Γκράντε και η Aimee Loo Wood να έχουν αποτίσει φόρο τιμής στο συγκεκριμένο χτένισμα.

Μπορεί ορισμένοι να σοκαρίστηκαν από αυτό το 60’s χτένισμα, ωστόσο ο hairstylist, Sam McKnight, που έχει συνεργαστεί με τους πάντες, από την αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα μέχρι την Κέιτ Μος και έχει δημιουργήσει αρκετά bouffants hairstyles σε Εβδομάδες Μόδας ανά τα χρόνια, δεν εξεπλάγη επ’ουδενί από αυτήν την επιστροφή.

«Πάντα υπάρχει μία επιστροφή στα 60’s. Δεν έχει εκλείψει ποτέ από τις αναφορές στη μόδα.  Υποθέτω, επειδή τα 60s είναι οι τελευταία χρονική περίοδος, οπότε και οι άνθρωποι έδιναν μεγάλη βάση στα μαλλιά και ασχολούνταν ώρες ολόλκληρες με αυτά. Τέλη των 60s με αρχές των 70s ήταν η εποχή της ελευθερίας, που έκανες ό,τι ήθελες. Έτσι, θεωρώ, ότι οι άνθρωποι έχουν επιστρέψει σε αυτό», σημείωσε.

Τα 60s δεν ήταν η πρώτη φορά που ο κόσμος ήρθε σε επαφή με αυτό το ογκώδες χτένισμα. Αρκεί να θυμηθεί κανείς τη μόδα στην Ευρώπη τις 1770 και 1780, με τη Μαρία Αντουανέτα και τον κομμωτή της Léonard Autié να πρωτοστατούν. Στις αρχές του 1900 ο όγκος επέστρεψε με το Gibson Girl, την  προσωποποίηση του γυναικείου ιδεώδους της φυσικής ελκυστικότητας όπως απεικονίζεται από τις εικονογραφήσεις με στυλό και μελάνι του καλλιτέχνη Charles Dana Gibson .

Με τις ρίζες του στο rock n’ roll δεν αποτελεί έκπληξη που το bouffant συνέχισε να είναι δημοφιλές ανάμεσα στους μουσικούς της σύγχρονης εποχής, όπως οι Cindy Wilson και Kate Pierson of The B-52s τη δεαετία του ’70, αλλά και τις Amy Winehouse και Adele στις αρχές των 2000s. Σήμερα το αγαπούν ιδιαιτέρως οι Lady Gaga, Dua Lipa, Andra Day, and Ariana Grande.

Αυτό, λοιπόν, το φουσκωτό μαλλί επέστρεψε και γιατί να μην το τολμήσουμε…

Διαβάστε επίσης:

Ο Γιώργος Θεοφάνους… «Αντικριστά» με Κορκολή, Χατζή, Κατσαρό, Πολυκανδριώτη στο Παλλάς

Όσα μας είπε η Μαρίνα Σάττι για το “Ζάρι” και τις προετοιμασίες για την Eurovision




Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-16 13:21:54

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button