Πολιτική

Νίκος Παπανδρέου: «Μόνο η Ευρώπη μπορεί να χτίσει ξανά το κοινωνικό κράτος – Αποτύχαμε στη Γάζα»

«Το δίλημμα αυτών των ευρωεκλογών είναι αν θα προχωρήσει το κοινωνικό συμβόλαιο. Αν θα έχουμε μια Ευρώπη των οραμάτων μας ή μια Ευρώπη του εφιάλτη» λέει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος στις επερχόμενες ευρωεκλογές, Νίκος Παπανδρέου.

O Παπανδρέου υποστηρίζει ότι μόνο η Ευρώπη μπορεί να χτίσει το κοινωνικό κράτος που χρειάζονται οι πολίτες και έχει τη δύναμη να φορολογήσει τις μεγάλες εταιρίες ώστε να εξασφαλίσει τα χρήματα που απαιτούνται. «Εδώ και τριάντα χρόνια έχουν πέσει πολλά χρήματα για προπαγάνδα εναντίον του κοινωνικού κράτους και του κοινωνικού μοντέλου των Σοσιαλιστών. Ο λαϊκισμός της Αριστεράς και της Ακροδεξιάς πρόσφερε εύκολες λύσεις χωρίς αποτέλεσμα και αυτό έκανε τον κόσμο να χάσει τελικά την εμπιστοσύνη του στην πολιτική» λέει ο κ. Παπανδρέου τονίζοντας ότι η θα πρέπει να συζητήσουμε ξανά με σοβαρότητα τα κρίσιμα θέματα που μας απασχολούν.

Καταφέρθηκε εναντίον του Συμφώνου για το μεταναστευτικό, αν και η ευρωομάδα των Σοσιαλιστών το υπερψήφισε, λέγοντας ότι αυτό το νομοθέτημα θα μετατρέψει τον ευρωπαϊκό νότο σε αποθήκη ψυχών, ενώ τόνισε ότι η Ευρώπη απέτυχε να απαντήσει πειστικά σε όσα γίνονται στη Γάζα.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-05-02 09:28:00

Back to top button