Σχέσεις

Το dating στην chill εκδοχή του: Όσα πρέπει να προσέξεις στο casual dating

Σχέση χωρίς δεσμεύσεις και αποκλειστικότητα – Τα 5 βασικά steps που οφείλεις να δώσεις προσοχή, αν δοκιμάσεις την τάση του casual dating και ο «μεγάλος του κίνδυνος»

Δεν είναι όλα για όλους. Ωστόσο όπως φαίνεται η τάση του casual dating καλά κρατεί και αρκετούς μάλιστα τους καλύπτει και το απολαμβάνουν. Όταν το ακούς μπορεί να φαντάζεσαι κάποιον/α με τον οποίο δεν είσαι και ιδιαίτερα συναισθηματικά συνδεδεμένη και μπορείτε απλώς να βγαίνετε και να περνάτε χρόνο χαλαρά μαζί. Να βλέπετε ταινίες και όποτε σας βολεύει να βρίσκεστε για τον οποιοδήποτε λόγο. Όμως, το casual dating δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο ακριβώς.

Είναι μια αρκετά περίπλοκη κατάσταση, όσο απλή και αν ακούγεται, καθώς τα πράγματα μπορεί όντως να «μπλέξουν» και σε άλλη περίπτωση, να μην σε καλύπτει/ γεμίζει. Ίσως όμως είσαι στην κατάλληλη φάση της ζωής σου για να δοκιμάσεις το casual dating, το οποίο έχει αρκετά να σου μάθει.

Η φιλοσοφία πίσω από την τακτική αυτή, είναι να είσαι ανοιχτή στα πρόσωπα που σε ενδιαφέρουν και όχι μόνο, προκειμένου να γνωρίζεις και να ζήσεις όσους περισσότερους συντρόφους επιθυμείς, έτσι ώστε να βρεις τι ακριβώς ζητάς, τι ακριβώς σου αρέσει, αλλά και φυσικά με ποιους «τύπους» και προσωπικότητες δεν ταιριάζεις.

Επομένως δεν κοιτάς μόνο για τα άτομα τα οποία μέχρι τώρα είναι ο τύπος σου, αλλά ξεκινάς να δίνεις ευκαιρίες ακόμη και σε εκείνους που αρχικά πίστευες πως δεν ταιριάζεις. Στο casual dating δυο πράγματα είναι σίγουρα, το γεγονός πως δεν υπάρχουν σοβαρές δεσμεύσεις και αποκλειστικότητα. Τα standards σου δεν είναι τα συνηθισμένα και στόχος είναι να καταλάβεις τι θέλεις από έναν σύντροφο.

Όσοι το δοκιμάζουν ισχυρίζονται πως δημιουργείται μια διαφορετική σύνδεση και σχέση, όταν δεν υπάρχουν δεσμεύσεις, πίεση και συγκεκριμένο πρότυπο που ακολουθείται. Υπάρχουν όμως 5 βασικοί κανόνες στους οποίους οφείλεις να δώσεις προσοχή, αν όλα αυτά σου φαίνονται ενδιαφέροντα:

Είναι σημαντικό να είστε και οι δυο «στην ίδια σελίδα»

Καταλαβαίνεις πως αν κάποιος επιθυμεί μια σοβαρή και μακροπρόθεσμη σχέση, ή αναζητά έναν σύντροφο για να αποκτήσει οικογένεια και να δημιουργήσει μια κοινή πορεία, ενώ ο άλλος βρίσκεται σε μια φάση της ζωής του, όπου δεν γνωρίζει ακριβώς τι είναι αυτό που ψάχνει αλλά και τι θέλει, τότε τα πράγματα σίγουρα δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Και αφού ξεκινάμε με τα «αυτονόητα», το συγκεκριμένο step, μας οδηγεί στο επόμενο:

Να είσαι ξεκάθαρη με τις προθέσεις σου εξαρχής

Προφανώς και δεν μπορείς να γνωρίζεις τι ακριβώς έχει κατά νου το νέο σου date, γι’ αυτό και είναι σημαντικό από τις αρχές της οποιασδήποτε σχέσης, να μιλήσεις ανοιχτά για το τι επιθυμείς αυτήν την περίοδο. Δεν είναι καθόλου κακό να πεις πως σε αυτήν την φάση της ζωής σου, δεν θέλεις δεσμεύσεις και δεν έχεις κάποιο πλάνο κατά νου. Άλλωστε αν και ο άλλος/η είναι στην ίδια φάση, τότε είναι όντως μια καλή ευκαιρία για να επωφεληθείς από το casual dating.

Επόμενο βασικό: Η εμπειρία

Μη ξεχνάς πως στην φάση του casual dating, μπαίνεις ουσιαστικά για να αποκτήσεις εμπειρίες και να δεις όπως είπαμε τι σου αρέσει και τι όχι. Εμπειρία όμως δεν εννοούμε να βγαίνεις με πολλά dates την ίδια στιγμή (χωρίς φυσικά να είναι λάθος αυτό ή να το κατακρίνουμε). Ωστόσο όταν εννοούμε εμπειρία στο casual dating, σημαίνει πως είναι ώρα να κάνεις πράγματα με τον συνοδό σου. Μη μείνεις μαζί του για να βλέπεις κάθε βράδυ ταινίες και να περνάς άσκοπα τον χρόνο σου, επειδή δεν ξέρεις τι άλλο να κάνεις. Είναι σημαντικό να κάνετε δραστηριότητες και να δοκιμάζετε νέα πράγματα σε κάθε τομέα, από το να κάνεις ένα ταξίδι, μέχρι να πας σε ένα μέρος στο οποίο δεν έχεις ξαναπάει ποτέ.

Ειλικρίνεια και casual dating πάνε μαζί

Οι casual dating καταστάσεις, οφείλουν να έχουν περισσότερη ειλικρίνεια, καθώς όταν δεν υπάρχει δέσμευση και πίεση, είναι πολύ πιο εύκολο να μιλάς ανοιχτά για οτιδήποτε σε προβληματίζει και σε απασχολεί. Σκοπός είναι να ανοιχτείς, να απολαύσεις στιγμές και να συνδεθείς, χωρίς όμως προοπτική και όπως είπαμε δέσμευση, προκειμένου να δεις και εσύ καλύτερα τι σου ταιριάζει και τι όχι.

Casual dating δεν σημαίνει σχέση χωρίς σεβασμό

Πολλές φορές, μιλώντας για casual dates, όπου όλα είναι ανοιχτά και ελεύθερα, δεν σημαίνει πως μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε και αντίστροφα να ανεχτούμε καταστάσεις που έχουν έλλειψη σεβασμού. Τα όρια και εδώ, όπως και σε κάθε σχέση, έχουν τεράστια σημασία.

Ο μεγάλος κίνδυνος του casual dating

Είναι σημαντικό να θυμάσαι πως δεν είναι όλα για όλους, ωστόσο αν δεν δοκιμάσεις κάτι δεν μπορείς να έχεις και άποψη. Το casual dating μπορεί να σου προσφέρει πραγματικά πολλά θετικά στην ζωή σου, περισσότερη απόλαυση, χωρίς άγχος , «υποχρεώσεις» και πίεση. Ωστόσο στα «ζητήματα καρδιάς», υπάρχει πάντα μια πολύ λεπτή γραμμή, η οποία μπορεί πολύ εύκολα να ξεπεραστεί.

Και τι εννοούμε με αυτό; Η φάση με το casual dating, χαλάει όταν ξεκινούν να υπάρχουν και τα συναισθήματα, τα οποία είναι και λίγο αδύνατο να μην δημιουργηθούν όταν τα πράγματα πάνε καλά. Τι γίνεται λοιπόν όταν σε μια «χαλαρή σχέση» δημιουργηθούν αισθήματα από την μια πλευρά; Πως θα διαχειριστείς τις καταστάσεις για τις οποίες δεν είσαι προετοιμασμένη; Πχ όταν τελικά συνειδητοποιείς πως το date σου δεν είναι αποκλειστικά για σένα, παρά τις στιγμές που περάσατε μαζί; Πότε μπαίνει τέλος σε μια τέτοια σχέση και γιατί ; Συνεχίζεις να κρατάς επαφή ή όχι;

Προφανώς μπορούν να προκύψουν πολλά τέτοια ερωτήματα, τα οποία είναι λογικό να σε μπερδεύουν πολύ. Γι’ αυτό και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να είσαι αληθινή με τον εαυτό σου πρωτίστως και να αντιμετωπίσεις οτιδήποτε και αν προκύψει με τον δέοντα και «ψύχραιμο» τρόπο.


Δημοσιεύθηκε
2022-11-26 15:00:00

Back to top button