Auto

Το BYD Dolphin μπορεί να έχει στην Ελλάδα κάτω από 15.000 ευρώ;

Η αρχή της BYD έγινε στην Ελλάδα και πλέον η κινεζική μάρκα διαθέτει τα μοντέλα της σε ακόμα μία χώρα της Ευρώπης. Συγκεκριμένα η χώρα μας είναι η 20η στη Γηραιά Ήπειρο όπου δραστηριοποιείται η BYD, μετά από Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία, Σουηδία κ.ά.

Με το καλημέρα υπάρχουν προς διάθεση δύο μοντέλα της μάρκας και συγκεκριμένα τα Atto3 και Seal. Το πρώτο ανήκει στην κατηγορία των οχημάτων ελευθέρου χρόνου και το δεύτερο στα σπορ σεντάν. Τιμολογιακά και με το όφελος της κρατικής επιδότησης πωλούνται από 29.990 και 37.990 αντίστοιχα. Αρκετά χρήματα θα σχολιάσει κάποιος, ωστόσο το γεγονός ότι είναι ηλεκτρικά, αυτομάτως ανεβάζουν την τιμή αλλά συγκριτικά με άλλες μάρκες που διαθέτουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι σε καλό επίπεδο.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε ακούσει και διαβάσει για το BYD Dolphin, ένα μικρό ηλεκτρικό μοντέλο που κοστίζει 12.000 – 13.000 ευρώ και θα έρθει στην Ευρώπη. Το συγκεκριμένο (όχημα προπαραγωγής) μάλιστα είχαμε την ευκαιρία να το δούμε από κοντά κατά τη διάρκεια της επίσης παρουσίασης της μάρκας στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο.



Γιατί ανεβαίνει η τιμή συγκριτικά με την Κινα;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του eportal.gr, το BYD Dolphin θα βρίσκεται στη χώρα μας λίγο πριν από το καλοκαίρι. Ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν θα πωλείται μεταξύ 12.000-13.000 ευρώ.

Αυτό έχει να κάνει για τους εξής λόγους. Καταρχάς, δεν θα έρθει με τη μικρή μπαταρία χωρητικότητας 32kWh, αλλά με αυτές που έχουν χωρητικότητα 44,9kWh και 60,4kWh. Στην Ελλάδα θα δούμε πρώτα την έκδοση με την 60-άρα μπαταρία και αργότερα με την 45-άρα.

Επίσης στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη για να εισαχθεί κάποιον προϊόν, ιδίως αυτοκίνητο, πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές, γεγονός που ανεβάζει ακόμα περισσότερο την τιμή του τελικού προϊόντος. Αν προσθέσουμε, φόρους, μεταφορικά κ.λπ. τότε καταλαβαίνουμε πως είναι αδύνατον να πωλείται στην ίδια τιμή ή και κοντά σε αυτή, απ’ ότι στην χώρα παραγωγής.



Πόσο κοστίζει στην Ευρώπη το Dolphin;

Στην Ευρώπη προς το παρόν, τρεις χώρες έχουν ανακοινώσει τιμές για το Dolphin (60,4kWh) και έχουν ως εξής:

Ηνωμένο Βασίλειο: 35.200 ευρώ
Ολλανδία: 35.490 ευρώ
Γερμανία: 32.990 ευρώ

Στην Ελλάδα ακόμα δεν γνωρίζουμε την τιμή του Dolphin, ωστόσο υπολογίζουμε πως με την κρατική επιδότηση θα κυμανθούν κοντά στα 25.000 ευρώ (με την μεγάλη μπαταρία). Αν αργότερα εισαχθεί και η έκδοση με την 45-άρα μπαταρία, η τιμή σίγουρα θα πέσει ακόμα περισσότερο πλησιάζοντας τα 20.000-22.000 ευρώ.

Σε καμία περίπτωση πάντως δεν θα δούμε αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της BYD κάτω από 15.000 ευρώ, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.



ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-03-28 12:00:39

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button